Zivatarveszély miatt adtak ki riasztást az ország egész területére

időjárás, eső, zivatar, heves zivatar, csapadék, Budapest,
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Kedd
Északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására nyugat, északnyugat felől szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Ezzel együtt az északnyugati szél is megerősödik. ÉNy-on 29, DK-en még 37 fok körül alakul a hőmérséklet.

A zivatarokat intenzív csapadék (10-20 mm, a Dunántúl délnyugati felén > 20-30 mm is akár), viharos széllökés (> 60-70 km/h) és jégeső (~ 1-2 cm) kísérheti, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész ország területére első fokú figyelmeztetést adott ki.

Röviddel a figyelmeztetés kiadása után máris módosítani kellett a riasztást,

Győr-Moson-Sopron és Vas megye több járására másodfokú riasztásokat adott ki az OMSZ a heves zivatarok veszélye miatt.

Az érintett területeken a következő órákban kialakuló zivatarokat viharos szél, jégeső és rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék kísérheti. A katasztrófavédelem mindenkitől azt kéri: kövessék a meteorológiai riasztásokat, a vízpartokon a viharjelzéseket.

A hőség miatt Békés és Csongrád-Csanád megyében továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Szerda
Napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, csapadék nélkül. Az északi szél időnként megélénkül. 30 és 35 fok közötti kánikula lesz.

Csütörtök
Sok napsütésre, igazi strandidőre van kilátás. A néha megnövekvő gomolyokból esetleg a hegyekben fordulhat elő zivatar. Több helyen emelkedik 35 fok fölé a hőmérséklet.

Péntek és szombat
A többórás napsütés mellett már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és pénteken még inkább csak északnyugaton, szombaton már máshol is lehet zápor, zivatar. 30 és 37 fok közötti értékeket mérhetünk.