Az ügyészség szerint elfogadhatatlan, hogy 25 év után szabadulhat a nyíregyházi gyilkos

Vágólapra másolva!
Az ügyészség szerint túl enyhe ítéletet kapott az a férfi, aki a szeretőjét, és annak férjét közvetlen közelről fejbe lőtte. A nő azonnal meghalt, a férfi soha nem épült fel. Az orvost életfogytiglanra ítélték azzal, hogy legkorábban 25 év után szabadulhat. Az ügyészség azt szeretné, ha csak 35 év után vizsgálnák meg, hogy elhagyhatja-e a börtönt.
Vágólapra másolva!

A korábban Magyarországon orvosként dolgozó román férfi 2012-ben ismerkedett meg a nővel, akivel később már közös jövőt terveztek.

A nő elhatározta, hogy elválik a férjétől, de végül meggondolta magát.

Az orvos ezt nem tudta elfogadni és személyesen, telefonon, és e-mailben is zaklatta, terrorizálta és fenyegette a nőt, aki emiatt már a feljelentést fontolgatta.

A visszautasítás miatt a férfi elhatározta, hogy megöli a nőt és annak férjét, ezért vett egy forgótáras pisztolyt, 12 darab töltényt.

Forrás: Ügyészség

2016. augusztus 31-én a kocsijával a nő házától nem messze leparkolt, majd biciklivel ment el szerelme otthonáig. Amikor a nő hazaért, a besurrant. A nő azonnal segítségért kiabált férjének, aki kiment. Az orvos gondolkodás nélkül, azonnal közvetlen közelről fejbe lőtte mindkettejüket.

Forrás: MTI/Taipusz Attila

A feleség azonnal meghalt, míg a férfi életben maradt, de soha nem épült fel teljesen.

Az orvos a lövöldözés után Romániába menekült, ahol másnap, európai elfogatóparancs alapján fogták el.

Korábban a Nyíregyházi Törvényszék életfogytiglani börtönre ítélte azzal, hogy legkorábban 25 év után szabadulhat, és végleges kitiltotta Magyarországról.

Az ügyészség most indítványozta, hogy a férfit ítéljék súlyosabb büntetésre, és legkorábban 35 év múlva szabadulhasson.