Letolvajozta a magyarokat és megszüntetné a rezsicsökkentést Gyurcsányné árnyékminisztere

Vágólapra másolva!
A rezsicsökkentést is megszüntetné Dobrev Klára „árnyék" gazdasági minisztere, aki becsmérlően nyilatkozott a magyar emberekről, mondván, hogy lopni fogják a fát és kivágják az erdőket. Cikksorozatunk második részében bemutatjuk, miként vágná meg az energiaár-támogatásokat a DK-s Dávid Ferenc.
Vágólapra másolva!

Többször támadta az elmúlt hónapokban a rezsicsökkentést Dávid Ferenc, „árnyék" gazdasági miniszter. A DK-s politikus az ATV-ben még áprilisban úgy fogalmazott:

Forrás: Origo

Később júliusban szintén az ATV egyik műsorában azzal árnyalta az álláspontját, hogy csak a rászorulóknak kellene biztosítani a kedvezményes tarifákat, s az elképzelése szerint már az átlagos keresetűnek minősülő fogyasztók sem vehetnék igénybe a rezsicsökkentést. – Lehetne rászorultsági alapon adni a pénzt, rászorultsági alapon adni a rezsitérítést. Megint azt mondom, hogy akinek félmilliós meg egymilliós jövedelme van, ott teljesen fölöslegesen kedvezményezni mondjuk a fűtését meg a többit – hangoztatta Dávid Ferenc. Tény ugyanakkor, hogy a DK-s árnyékminiszter elképzelése tömegek kiadásait növelné, hiszen például idén februárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 546 ezer forint volt a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint.

A háború és az uniós szankciók miatt kialakult energiaválság enyhítésére hozott kormányzati intézkedések egyikét úgy kritizálta a baloldali politikus, hogy közben sértegette a magyar embereket.

Július 29-én az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: a kályha- és kazánprogram miatt lopni fogják a fát és ki fogják vágni az erdőket. „Amikor meghallottam azt, hogy kályha- és kazánprogramot indítunk, akkor az jutott eszembe, hogy akkor milyen jó környezetszennyezés lesz, meg hogy fogják lopni a fát az emberek az erdőben, akik rászorulnak."- fogalmazott Gyurcsányék árnyékminisztere. Itt fontos megjegyezni, hogy közben a kormány bejelentette, hatósági áras lesz a tűzifa és 10 köbméter jár mindenkinek. Dávid Ferenc azonban júliusban azzal riogatott, hogy a kormány törekvése, amely segíti átmenetileg a gáz és az elektromos áram kiváltását, „felkérés volt arra, hogy ki kell vágni az erdőket, és el kell tüzelni."

Folytatjuk.