Tüntetés Budapesten

Gyurcsány Ferenc
2022. április
Vágólapra másolva!
A Kálvin téren gyülekeznek az emberek, akiket Gyurcsányék hívtak az utcára. Hivatalosan a tanárok mellett tüntetnek, de sokat mondó, hogy Gyurcsányné mindent elkövet, hogy Magyarország ne kapja meg Brüsszelben azokat a pénzeket, amelyekből a tanárok béremelését ki lehet fizetni.
Vágólapra másolva!

Gyurcsányék az utcára hívták az embereket.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Tüntetnek Budapesten állítólag a magasabb tanári fizetésekért, miközben Gyurcsányné Brüsszelben azért küzd, hogy Magyarország egyetlen fillért se kapjon. Október 23-án azt is meg kell említeni, hogy 2006-ban Gyurcsány gumilövedékkel lövetett a demonstrálókra.

Gyurcsányné a tüntetésen Forrás: Facebook

A szervezők szerint politikamentes tüntetésen a baloldal még az előválasztáson is elbukott miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely főpolgármester beszélt és persze végig politizált. Gyurcsányné szokott természetes mosolyával is felvonult, mellette a Gyurcsány-párt két EP-képviselőjével. De ott volt - szigorúan politikamentesen - Szabó Tímea Párbeszéd-képviselő vagy Hadházy Ákos, Jakab Péter, a magát államférfinek nevező Momentum-elnök Gelencsér Ferenc és az előválasztáson és pártjában is megbukott, ennek ellenére még országgyűlési képviselő Fekete-Győr András is.

Az egyik részvevő - a Mandiner tudósítója vette észre - "finom lett a Putyin fasza" táblával vonult.