Nem kaphatta meg a nőt, ezért brutálisan megölte őt és a férjét is

Vágólapra másolva!
Egy Győr-Moson-Sopron megyei kis településen egy férfi brutálisan meggyilkolt egy falubeli férfit és a feleségét. A helyiek szerint a férfi akkoriban mindenkinek azt mesélte, hogy viszonya van a házas nővel, azonban senki sem látta őket soha kettesben, a nő pedig többször is nyilvánosan elutasította. A férfi valószínűleg ezért, bosszúból gyilkolt. A bíróság halálra ítélte a gyilkost. A gyilkosság pont 37 éve történt.
Vágólapra másolva!

Egy férfi és a felesége Péren éltek a két lányukkal, az újonnan megépült KISZ-lakótelepen. Ezek a sorházak a község szélén álltak, mert akkoriban épültek. Annyira újak voltak akkor, hogy még a kerítés sem készült el. Kovácsék kétszintes házának két bejárata volt, az egyik az utca felüli oldalon, a másik pedig hátul volt, a tisztás felé.

A két kislány 1985. november 8-án este 10 óra körül becsengetett a szomszédhoz és elmondták neki, hogy a szüleik hirtelen elmentek otthonról, és azóta sem értek haza. Azt is elmondták, hogy az apjukon tréningruha volt, az anyjukon viszont csak egy pongyola és papucs. A szomszéd átment Kovácsékhoz, hogy megbizonyosodjon róla, hogy tényleg nincs otthon senki. Ezek után a két kislánynak megágyazott, majd lefektette őket aludni.

A szomszédnak gyanúsak voltak a történtek, hiszen nem úgy ismerték a szülőket, hogy csak úgy otthon hagynák a gyerekeiket éjszakára.

Éjjel figyelték az utcát, hogy hátha hazajönnek, de hiába.

Ebben a házban éltek Kovácsék. Forrás: Magyar Rendőr/Arcanum

Másnap korán reggel a szomszéd átment a házukhoz, ahol megzörgette az ablakot, de semmilyen választ nem kapott. Ezek után úgy döntött, hogy megkeresi a férfi bátyját, aki szintén a községben lakott – írja a Magyar Rendőr az 1985-ös decemberi számában.

A testvér meglepődve hallgatta, amit a szomszéd mondott neki, majd az öccse házához sietett. Ott két gyanús dolgot vett észre. Az első az volt, hogy a vas lábtörlőrács a lépcsőn volt. A másik pedig a hátsó üvegajtó volt. Ugyanis az időjárás miatt a gitt mindig kiesett az ajtóból, így a keret nem tartotta meg az üveget. A férfi az elmúlt nyáron gitt helyett kis lécekkel próbálta meg fixálni az üveget. Ezek a lécek akkor, november 9-én reggel úgy néztek ki, mintha valaki ki akarta volna feszegetni azokat a helyükről. Ezek után az első ajtónál próbálkozott, ami be volt zárva. Ekkor azt találta ki, hogy a szomszédok segítségével átkutatják a környéket, hátha megtalálják a testvérét és annak feleségét.

A keresés közben a ház mögötti rétet is átnézték, ahol előbb a családapa, majd a pár méterrel arrébb a felesége holttestét is megtalálták.

A testvér, miután összeszedte magát egyből a helyi rendőrhöz szaladt, hogy elmondja neki, a testvérét és sógornőjét meggyilkolták.

Konyhakés állt ki a mellkasából

A rendőrök lezárták a területet, a helyszínelést pedig Kovácsék otthonánál kezdték meg. A házban semmi nyomát nem találták annak, hogy dulakodtak volna, ezért kizárták annak a lehetőségét, hogy a házban gyilkolták meg a házaspárt. A hátsó ajtónál azonban cigicsikkeket találtak, ami azért volt érdekes, mert egyikük sem dohányzott. Ezen felül lábnyomokat találtak még az ajtó közelében. A rétig vezető út szinte minden centiméterét átvizsgálták, de más komolyabb nyomot nem találtak.

Az orvos a férfi holttestén összesen öt szúrt sebet talált, amiből három halálos volt. A feleségét négy méterrel arrébb, hanyatt fekvésben találták meg.

A mellkasából egy konyhakés állt ki, ezen felül tizenkettő, mély szúrás volt a testén.

Forrás: Szokolay Bence

A rendőrök a gyilkosság kegyetlenségéből, ingerültségéből kiindulva arra következtettek, hogy a támadót a bosszú vezérelte. Ebbe az irányba kezdtek el puhatolózni, aminek gyorsan eredménye lett.

Szerelmi szál lehetett a háttérben

A rendőrök a helyieket kezdték el kérdezgetni. Már a helyszínelés közben, az egyik szomszéd elmondta a nyomozóknak, hogy

egy férfi korábban kétszer is azt mondta, hogy meg fogja ölni az asszonyt.

Bevallása szerint nem vette komolyan a férfit, mert mindkét alkalommal részeg volt. Azt is elmondta, hogy a helyi italboltban többször is hangoztatta, hogy haragszik a nőre. A rendőrök ezen a szálon haladtak tovább, több embernél is róla érdeklődtek. Az egyik helybeli elmondta, hogy a férfi többször is azt állította, hogy közel került a nőhöz, viszonyuk van egymással.

Mint kiderült, ez a pletyka az egész faluban elterjedt, de valójában soha senki nem látta őket kettesben, és a helyiek csak olyanoktól hallották, akiknek ezt a férfi mondta. Azt viszont többen is megerősítették, hogy a helyi rendezvényeken mindig próbált az asszony közelébe kerülni, többször fel is kérte táncolni, de ő mindig elutasította.

Áldozatnak akart látszódni

A gyilkosság másnapján a rendőrök őrizetbe vették a férfit, aki a kihallgatása közben beismerte a tettét, azonban

azt állította, hogy a házaspár támadt rá, ő csak védekezett.

Elmondása szerint még októberben megbeszélte a november 8-ai találkozót a nővel. Azért volt nála konyhakés, mert már többször megkergették a faluban éjszaka. A zsebkését akarta eltenni, de mivel azt nem találta, ezért választotta a konyhakést, amit disznóvágáshoz is használtak.

Állítása szerint abban egyeztek meg a nővel, hogy amikor megérkezik a hátsó ajtóhoz, akkor párszor fel-le kapcsolja az udvari lámpát. Ő így is tett, mire az anya papucsban és hálóingben jött ki. Arra kérte, hogy menjen a közeli épületek mögé, ő is mindjárt utána megy.

Ezek után, a férfi vallomása szerint halkan haladt a közeli sufnik mögött, amikor valaki elé lépett a sötétben, lerántotta és ütni kezdte, ő pedig védekezésképp elővette a kést és szúrt. Azt nem tudta elmondani, hogy pontosan hányszor. Miután a családapa már nem mozdult, menekülni kezdett, de ekkor állítása szerint

az asszony állt elé, aki kigáncsolta, majd egy kemény tárggyal megütötte az arcán és a kezén. Erre ő a késsel többször megszúrta a nőt.

A férfi által elmondottakat semmilyen bizonyíték sem támasztotta alá. A rendőrök a házában és a kályhában megtalálták elégetve azt a ruhát, ami a gyilkosság idején rajta volt, valamint azt a zsebkést, amit állítása szerint nem talált meg mielőtt elindult volna a család házához.

A bíróság halálra ítélte a gyilkost

A Somogyi Néplap 1987 februárjában arról írt, hogy a bíróság azt állapította meg, hogy a férfi este 9 óra körül ment át a családhoz azért, mert a nő már régóta tetszett neki. A háznál kapcsolgatni kezdte a villanyt. A fényre a családapa kiment a házból, a támadó ekkor megölte. Később az asszony a férje segítségére sietett, de a férfi őt is kegyetlenül meggyilkolta.

A bíróság végül különös kegyetlenséggel elkövetett kettős gyilkosság miatt halálra ítélte a 39 éves férfit.

Forrás: Magyar rendőr, Somogyi Néplap