Drámai videón a menekülő érdi emberrabló elfogása - a rendőr testkamerájának felvétele

Vágólapra másolva!
Többhetes kitartó nyomozás után végre lecsaptak az érdi rendőrök arra a 28 éves férfira, aki egy hónap alatt több mint nyolc bűncselekményt követett el, beleértve lopást, fenyegetést, zaklatást és egy idős nő fogvatartását is, ezzel próbálta megoldani rossz anyagi helyzetét.
Vágólapra másolva!

Az érdi rendőrök hevesi kollégáikkal együtt bilincselték meg az érdi G. Tibor Richárdot január 12-én délután. A férfival szemben egy autólopási ügy miatt akartak intézkedni, amikor gyorsított és elmenekült előlük. Egészen Heves vármegyéig üldözték. Mivel a menekülő férfi Gyöngyösön lepadkázott, kitört az autó egyik kereke, úgyhogy gyalog próbált menekülni. Átugrott egy korláton és néhány percre eltűnt a szemük elől. Már elhitte, hogy a rendőrök szem elől tévesztették, amikor lecsaptak rá.

A férfi egy közel 8 méter mély és 5 méter széles betonpartfallal körülvett patakmederben guggolt, amikor bekerítették.

A rendőröknek már maga a menekülés is gyanús volt, ezért megbilincselték, elfogták és kórházba vitték, mert a lábát fájlalta.

Forrás: Police.hu

Az érdi rendőrök akkor már több hete keresték G. Tibor Richárdot, aki a városban és a szomszédos településeken szinte az összes bűnözési módszert bevetette, hogy anyagi helyzetén javítson.

Több autót is ellopott; egy idős, mozgáskorlátozott férfitól két kutyát és 90 ezer forintot vitt el; egy érdi nőt azzal fenyegetett meg, hogy felgyújtja a házát, egy 85 éves nyugdíjast bezárt az autójába,

miután hazavitte és a fuvardíjat követelt tőle, egyszer pedig segítséget színlelve ellopta egy autópályán lerobbant utánfutó mentését végző férfi táskáját. A 28 éves férfi a kihallgatásán nem tett vallomást, a jegyzőkönyv aláírását megtagadta, a gyanúsítás ellen panasszal élt.

G. Tibor Richárd ellen

nyolc másik eljárás van folyamatban, főként vagyon elleni bűncselekmények és garázdaság gyanúja miatt.

Az érdi rendőrök az azóta letartóztatott férfi ellen lopás, személyi szabadság megsértése, csalási kísérlet, kifosztás és zaklatás gyanúja miatt indítottak eljárást.