Dollárbaloldal: Elképesztő hazudozásba kezdett Karácsony - videó

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2022. november 30. Karácsony Gergely főpolgármester beszél a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. november 30-án. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Elképesztően szánalmas hárításba és hazudozásba kezdett Karácsony Gergely a dollárbaloldal példátlan botránya kapcsán még hétfőn. A főpolgármester még azt is megpróbálta letagadni, hogy egy évvel ezelőtt arról beszélt, hogy nem érkezett pénz a baloldal kampányára. Karácsony persze arra képes volt, hogy egy hatalmasat hazudjon a tavalyi franciaországi elnökválasztásról. A főpolgármester láthatóan nagyon ideges, mert a héten újabb részletek kerülhetnek nyilvánosságra a példátlan baloldali finanszírozási botrányról. Mint ismert, a baloldali pártok Amerikából több mint 3 milliárd forintot kaptak a 2022-e választási kampányukra.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely a volt indexesek blogjának a dollárbaloldal kampányfinanszírozási botrányáról azzal próbálta hárítani a kérdéseket, hogy mondta, szürreálisnak érzi, hogy miközben az elmúlt évek egyik legnagyobb beruházása érkezett fontos mérföldkőhöz, őt egy olyan ügyben faggatják, ami – az ő szavaival élve – régen volt.

Mindezek mellett azzal is szembesítették, hogy azt mondta korábban, nincsen a baloldal kampányában külföldi pénz, erre azt mondta hogy nem emlékszik erre az interjúra,

majd hogy a törvények szabályozzák ezt, aszerint jártak el, de ő nem nagyon vett részt tevékenyen ebben a kampányban. „Inkább örüljünk neki, hogy újra jár a metró a Deák téren" – búcsúzott meglehetősen szánalmas módon.

A dollárbaloldal egyik legismertebb taktikáját is alkalmazza egyébként Karácsony, összevissza hazudozik közben Franciaországgal kapcsolatban.

Szánalmas magyarázkodásba kezdett Karácsony a dollárbaloldal botránya kapcsán Forrás: Origo

Így érkeztek a milliárdok a dollárbaloldalhoz

Mint arról korábban beszámoltunk,az Action For Democracy (AfD) nevű szervezet nyolc alkalommal, összesen 1 848 603 106 forint támogatást utalt ki a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM, Márki-Zay Péter vezette civil mozgalom) számlájára. Az MMM 2022. március-július között ebből 1,4 milliárd forintot utalt a Datadatnak, mellyel kommunikációs kampány- és rendezvényszervezés, kommunikációs tanácsadás, adatbázis-építés, illetve közösségi média alapú kampányszervezés ellátása tárgyában kötött szerződést.

Ezen kívül az AfD-től 148 millió forintot kapott a Datadathoz tartozó Dat-Adat Professional Kft., 1 milliárd forint került az Oraculum 2020. Kft-hez (az Ezalenyeg.hu nevű ellenzéki propagandalap kiadója), a Gemius Hungary Adatfeldolgozó és Kutató Kft. pedig 3,5 millió forintot kapott. Az eddig feltárt információk szerint az AfD több mint 3 milliárd forint (az utalás napján számított árfolyamokkal 3 014 643 717 forint) összegű támogatást juttatott a magyarországi civil szervezetnek, illetve az említett vállalkozásnak.

Az ellenzéki összefogás külföldi kampánytámogatásának ügyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pedig pénzmosás és sikkasztás gyanúja miatt folytat nyomozást.

Újabb dokumentumok lesznek nyilvánosak

A nemzetbiztonsági bizottság már harmadik alkalommal foglalkozott a dollárbaloldal témájával, és a legutóbbi ülésen kiderült, hogy sokkal több pénz érkezett külföldről a magyar választások befolyásolására, mint ahogy azt korábban láttuk – mondta korábban Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.Hozzátette:

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kezdeményezte az ülésen elhangzottak titkosításának feloldását, mert az ország szuverenitását durván sértő, példátlan akcióról van szó, és erről minden magyarnak joga van tudni.

Mint Halász János jelezte, a bizottság támogatta a kezdeményezést, és a testület elnöke – aki a törvény szerint is mindig ellenzéki – is megszavazta a titkosítás feloldását. A dokumentumok várhatóan a mostani héten lesznek nyilvánosak.

A rendszerváltás óta nem látott botrányba sodródott a baloldal Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta, az előző ülésen kapott tájékoztatásból szembesült azzal, hogy csaknem hárommilliárd forintot utaltak külföldről a dollárbaloldalhoz, minden bizonnyal a választások befolyásolására. Kiemelte, hogy

Halász János rögzítette, hogy a DatAdat az a cégcsoport, ami Bajnai Gordonhoz is köthető, valamint az ő korábbi embereihez.

A kormánypárti politikus a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) intézett feljelentésében azt kérte, vizsgálják ki, ezért a pénzért ez a cég milyen munkát végzett, milyen valós, számlával bizonyított teljesítés húzódik mögötte, mert hogyha ez hiányzik, hogyha az nem valós, akkor fölmerülhet a költségvetési csalás megalapozott gyanúja. Hozzátette, nemcsak a NAV Bűnügyi Főigazgatóságához fordult, hanem az Állami Számvevőszékhez is.

A fideszes képviselő leszögezte, hogy egy olyan dolog történt, ami Magyarország nemzetbiztonsági érdekeit és az ország szuverenitását durván sérti, mert egy országgyűlési választást nem lehet külföldről finanszírozni. Hangsúlyozta, a baloldal nem a magyarok, hanem azok érdekeit képviseli, aki fizet nekik. Ezt az ország elárulásának nevezte. Ezért kérték a nemzetbiztonsági szolgálatokat arra, tekintsék át az egységes ellenzék kampánytámogatásának kérdését – tette hozzá Halász János.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!