Kiderült, kikkel koccintott Novák Katalin az újévi beszéde végén

2022. december 30. –  Novák Katalin köztársasági elnök a 2023. évi újévi köszöntő beszédének televíziós felvételén a Sándor-palotában – az esemény képei.
2022. december 30. – Novák Katalin köztársasági elnök a 2023. évi újévi köszöntő beszédének televíziós felvételén a Sándor-palotában – az esemény képei.
Vágólapra másolva!
Novák Katalin köztársasági elnök egyik fő célja a magyar családok képviselete és megerősítése. Ennek szimbóluma volt, hogy az új államfő az első újévi köszöntőjét is családok körében mondta el. 
Vágólapra másolva!

Az egyik résztvevő Farkas András nem először találkozott magyar államfővel. Először még Áder János elnöki időszaka alatt volt jelen egy vezetői ünnepségen, ahol a bajor miniszterelnök vett át magyar elnöki kitüntetést, másodjára pedig akkor járt a Sándor-palotában, amikor Novák Katalin egyetemi tanári kinevezéseket adott át.

Az első alkalommal a német himnuszt énekelte, a másodikon pedig a magyart. Farkas András ugyanis operaénekes. Most mégsem énekelni ment a köztársasági elnöki hivatalba, hanem feleségével, Antal Szabinával és újszülött gyermekükkel azon családok között kaptak meghívást, akik részt vehettek az államfővel közösen az óév búcsúztatásán, illetve az új év köszöntésén. Volt köztük hatgyermekes család és nagyszülői pár is tizenkét unokával, mi pedig a kisfiunkkal mentünk, aki január 2-án lesz négy hónapos. Ő volt az elnöki hivatal legfiatalabb meghívottja – mondta el a Metropolnak Farkas András, aki nagyon megtisztelőnek érezte a felkérést.

Novák Katalin köztársasági elnök a 2023. évi újévi köszöntő beszédének televíziós felvételén a Sándor-palotában Forrás: Bartos Gyula / Sándor-palota/© 2022 Bartos Gyula, © 2022 Köztársasági Elnöki Hivatal/Bartos Gyula (Family Name First = Bartos, Gyula)

idézte fel az apuka, aki szerint mindez annak is köszönhető, hogy Novák Katalin abszolút családbarát, és tisztában van a gyermekvállalás fontosságán kívül annak nehézségeivel is.

Novák Katalin mellett ott volt egy kétgyermekes család, a Tök család (Tök Barna és Bálint Zsuzsanna, illetve a gyerekek, a 13 éves Tök-Bálint Borka és a 9 éves Tök-Bálint Bottyán). De ott volt az államfő mellett egy édesanya is, aki egyedül neveli két gyermekét: eljött az ünnepi alkalomra Sőreginé Hegedűs Ilona, Sőregi Levente és Sőregi Veronika Klarissza.

Egy nyugdíjas gyógyszerész házaspár, két nagyszülő is ott volt: dr. Bagó György, és dr. Bagó Györgyné dr. Szmodits Edit három gyermeket neveltek fel, 11 unokájuk van.

Novák Katalin: Most nem a csüggedés, hanem az összekapaszkodás ideje jött el

Most nem a csüggedés, hanem az összekapaszkodás ideje jött el - hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök a közmédia által közvetített újévi köszöntőjében, a Himnusz elhangzása után vasárnap.