Májusban ismét megszervezik a nagysikerű CPAC Hungary-t

Conservative Political Action Conference, CPAC, Orbán Viktor, Budapest, Bálna, Budapest Bálna,
Hungarian Prime Minister Viktor Orban addresses a keynote speech during an extraordinary session of the Conservative Political Action Conference (CPAC) at the Balna cultural centre of Budapest, Hungary on May 19, 2022. - The two-day CPAC meeting is being held in Europe for the first time. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
„Együtt erő vagyunk!" – ezzel a mottóval rendezi meg idén újra az Alapjogokért Központ a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi dzsemboriját, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC) Budapesten. A május 4-én és 5-én tartandó CPAC Hungary főszónokának a szervezők ebben az évben is Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét kérték fel - ismerteti a részleteket bejegyzésében az Alapjogokért Központ.
Vágólapra másolva!

A CPAC eredetileg a '70-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot tavaly szervezte meg az Alapjogokért Központ a magyar fővárosban. Az akkor az „Isten, haza, család" értékvilágára összpontosító, több mint 1500 embert – köztük közel 200 külföldi döntéshozót, újságírót, influenszert – megmozgató rendezvény óriási érdeklődést váltott ki: szövetségeseinkkel még szorosabb barátságot sikerült kialakítani, a balliberális oldal pedig hisztériarohamban tört ki.

A főszónok ismét a miniszterelnök lesz Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Nem hiába. A Központ partnere, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) által útjára indított CPAC egyébként is zászlóshajója a jobboldali erők építkezésének, az idei CPAC Hungary fókuszában pedig a liberálisok rémálma, a nemzeti erők nemzetközi összerendeződése fog állni. A magyar kormányfő a tavalyi rendezvényen elmondta a konzervatív sikerrecept 12 pontját, több között azt is: a saját szabályaink szerint kell játszanunk, barátokat kell keresnünk és közösséget kell építenünk.

A magyar jobboldal ebben a folyamatban pedig szellemi és politikai motorként tud működni. A 2023-as CPAC Hungary ennek megfelelően egyedülálló platformot fog biztosítani arra, hogy észak- és dél-amerikai, európai, japán, izraeli és ausztrál szövetségeseinkkel közösen mondhassuk el: „United we stand" – azaz „Együtt erő vagyunk!"