Lamborghinivel járt a győri sajtmaffia vezére, akár tíz évre is börtönbe kerülhet - videó

Lamborghini, sajtkirály
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo is beszámolt róla korábban, 2020 nyarán elfogták a győri sajtmaffia vezérét. Az általa irányított bűnszervezet több mint 5 milliárd forint áfát csalt el. A szervezet tagjaival és segítőivel, összesen 29 emberrel szemben vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség - írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal facebook oldalán.
Vágólapra másolva!

A szervezet győri vezetője a COVID-járvány idején „jótevőként" tűnt fel azzal, hogy adományozás céljából luxusautókkal szállított maszkokat. Mára viszont – az ügyészség előtt is – adócsalóként vált ismertté.

Bűnözők közreműködésével, egy céghálózaton keresztül, az adózási szabályokat megkerülve, leginkább sajtból, de csokoládéból és kávéból is jutott bőven szállítmány uniós országokból hazai kereskedőkhöz.

Összesen több mint 10 ezer tonnányi élelmiszert adott el a Budapest és Győr környéki társaságokat irányító bűnszervezet.

Negyedévente cserélődő, úgynevezett „dobós", azaz valós tevékenységet nem végző, rövid élettartamú cégeken keresztül szerezték be a csaknem

egymillió ember átlagos éves sajtfogyasztásának megfelelő mennyiségű árut,

amit nagykereskedőknek és szállodai beszállítóknak értékesítettek.

2020 nyarán, kétnapos akcióban csapott le az elkövetőkre a NAV a Terrorelhárítási Központtal (TEK) közösen. A pénzügyőrök összesen 85 helyszínen tartottak kutatást.

A bizonyítékok beszerzése mellett a nyomozók luxusautókat és jelentős összegű készpénzt foglaltak le, ingatlanokat és bankszámlákat zároltak, amelyek összértéke eléri a 1,5 milliárd forintot. A lefoglalt luxusautók között volt – egy azóta sikeresen elárverezett –

Lamborghini Aventador és egy Bentley Continental is.

Ezekkel szállította a bűnszervezet vezetője a szájmaszkadományokat a győri kórházaknak.

A NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának felderítése és nyomozása alapján felelnek tetteikért az elkövetők a Győri Törvényszék előtt.

A győri pénzügyi nyomozók csaknem 40 ezer oldalnyi nyomozati iratot készítettek, amely alapján a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség a 15 emberből álló bűnszervezet és az azt segítő további 14 emberrel szemben emelt vádat.

Az ügy tárgyalása hamarosan egy előkészítő üléssel kezdődik. Az eljáró ügyész, több mint 200 oldalas vádiratában a bűnszervezet vezetőire, még

teljes beismerés esetén is 10, 9 és 8 évnyi,

ténylegesen letöltendő fegyházbüntetést kér, kizárva a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét is.