Börtönben marad a drogkereskedelemmel gyanúsított öltöztető, Herczeg Zoltán

Ilyen volt a Story Gála 2018-ban Herczeg Zoltán
Herczeg Zoltán elégedetten a hölgykoszorúban
Vágólapra másolva!
Húsvétig biztosan börtönben maradhat a drogkereskedelemmel és -fogyasztással megalapozottan gyanúsított Herczeg Zoltán öltöztető. A Fővárosi Főügyészség, egyetértve a nyomozást folytató Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezésével, indítványozta, hogy két hónappal hosszabbítsák meg - a baloldali közszereplőként elhíresült - Herczeg letartóztatását április 23-ig.
Vágólapra másolva!

A karácsony után a húsvétot is börtönben töltheti Herczeg Zoltán baloldali radikális közéleti szereplő, civil foglalkozását tekintve öltöztető, tudta meg a Magyar Nemzet.

A napokban a nyomozást folytató Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezte a Fővárosi Főügyészségen, hogy indítványozzák: hosszabbítsa meg a nyomozási bíró Herczeg Zoltán és gyanúsított-társa február 23-án lejáró letartóztatását.

A Fővárosi Főügyészség ma indítványozta mindkét letartóztatás meghosszabbítását újabb két hónappal, április 23-ig.

Az indoklás szerint azért, hogy biztosítható legyen a gyanúsítottak rendelkezésre állása, illetve mert szabadlábra helyezésük vagy enyhébb kényszerítő intézkedés esetén befolyásolhatnák a nyomozást. A nyomozási bíró jövő héten dönt az indítványról.

Herczeg Zoltán Forrás: Polyák Attila/Origo

Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében. Az egyiküknél – Herczeg Zoltán gépkocsijában és lakásán – összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port – elsődleges adatok szerin kokaint – találtak. A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Herczeg beismerte, hogy fogyaszt kábítószert, ám a -kereskedelmet tagadja. Sajtóinformációk szerint egyéb bizonyítékokkal a nyomozó hatóság alá tudta támasztani a drogkereskedelem megalapozott gyanúját.

A magyar jog szerint egyébként az is kereskedelemnek számít, ha valaki másnak, másoknak ellenszolgáltatás nélkül ad kábítószert. Például ha valaki partikat szervez és ott a hangulatjavítás céljából tudatmódosító szert osztogat, elköveti a kábítószer-kereskedelem bűncselekményt és alapesetben 2–8 év szabadságvesztésre ítélhetik. Bizonyítottság esetén ez várhat Herczeg Zoltánra is.

Radikális baloldali szereplés

Herczeg Zoltánról tudni kell, hogy Márki-Zay Péter bukott baloldali miniszterelnök-jelölt szövetségese, önkormányzati képviselőjelölt is volt Szerencsen. Az O1G pólókat is áruló Herczeg Zoltán segédkezett a Mindenki Magyarországa Mozgalom zászlóbontó eseményén, továbbá Hadházy Ákosnak adott öltözködési tanácsokat.

Herczeg Zoltán és Márki-Zay Péter Forrás: Ripost

„Jómagam, mint önkéntes, civil aktivista és mint divattervező, designer hozzáadtam a privát munkámat, tehetségemet, tapasztalatomat és kapcsolati tőkémet a rendezvény munkálataihoz, az elnökségi tagokat stylingolom, ill. a terem dekorációjáért felelek többek közt" – írta korábban a divattervező. Bejegyzésében Herczeg Zoltán a Márki-Zay Péter által fémjelzett társulás politikusairól és a mozgalom nyakkendőiről osztott meg képeket.

A divatgururól az is tudható, hogy két éve a hódmezővásárhelyi balliberális polgármester egyik fő támogatója, a borsodi időközi választáson elszenvedett kudarc után a vidéki embereket hibáztatta egészen közönséges stílusban.

Szerinte a vidéki emberek többsége annyira tájékozatlan, igénytelen és korlátolt – ha tetszik: hülye vagy funkcionális analfabéta –, hogy a balliberális manna helyett arra vágyik, Orbán Viktor „sz...rjon" a szájába, s gőzük sincs arról, hogy az „ürülék" helyett mást is fogyaszthatnának. Mert ezek szerint beérik a fekáliával, ugyanis lövésük sincs a nagy magyar valóságról – állította Herczeg Zoltán, aki olyan kijelentéseket is tett már, hogy „szégyelli, hogy magyar".