Vágólapra másolva!
A Nógrád vármegyei Zabarban mínusz 14,5 Celsius-fokot mértek kedd reggel - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Azt írták, a nagyon hideg éjszakát a Kárpát-medence feletti anticiklon okozta a mérsékelt vagy gyenge légmozgással és a derült éggel.

A bejegyzéshez készített infografika szerint a leghidegebbet kedd hajnalban Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád vármegyei településeken mérték.

A Nógrád vármegyei Zabaron mínusz 14,5 fok volt,

Lénárddarócon (Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye) mínusz 13,9, Mihálygergén (Nógrád vármegye) mínusz 13, Bánrévén (Borsod-Abaúj-Zemplén) mínusz 12,3, Gagybátorban (Borsod-Abaúj-Zemplén) mínusz 12,2, Bánkon (Nógrád) mínusz 12 fokot mértek.

A meteorológiai szolgálat megjegyezte: a Bodrogközben élénk, olykor erős volt az északkeleti szél, így ott kevésbé volt csípős a hajnal, mint az ország többi részén. A legkevésbé hideg hajnalt Sárospatakon mérték, itt mínusz 3,5 fok volt.

Havazás a Normafán Fotó: Csudai Sándor - Origo

A meteorológiai szolgálat adatai szerint hétfőre virradóra is hideg volt az idő, Zabarban mínusz 13,2 fokot regisztráltak, Lénárddarócon és a Kékestetőn mínusz 12,4 fok volt, Bánrévén pedig mínusz 11,3 fokot mértek.