Hazatért a Magyar Református Szeretetszolgálat mentőcsapata Törökországból

Hazatért a Magyar Református Szeretetszolgálat mentőcsapata Törökországból, földrengés
Budapest, 2023. február 12. A Magyar Református Szeretetszolgálat kutató-mentő csoportjának Törökországból hazaérkezett első küldöttsége és az őket fogadók a Liszt Ferenc-repülőtéren 2023. február 12-én. Középen a második sorban Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány ügyvezető igazgatója. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Vasránap megérkezett Törökországból a Magyar Református Szeretetszolgálat kutató-mentő csoportjának első küldöttsége, a Liszt Ferenc-repülőtéren fogadták őket.
Vágólapra másolva!

A kutató-mentő csoport több túlélőt menekített ki a romok alól a törökországi földrengés sújtotta területeken. A csapat tagjai közül a mentőtisztek és mentőápolók a már kimentett sérültek ellátásába is bekapcsolódtak, míg a tűzoltó specialisták a negyedik, területkutatásra kiképzett kutyával a romok alá szorult emberek felkutatását segítették.

A Magyar Református Szeretetszolgálat kutató-mentő csoportjának Törökországból hazaérkezett első küldöttsége és az őket fogadók a Liszt Ferenc-repülőtéren 2023. február 12-én. Középen a második sorban Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány ügyvezető igazgatója Forrás: MTI/Illyés Tibor

A hétfői dél- és délkelet-törökországi földrengések halálos áldozatainak a száma Törökországban és Szíriában együttesen átlépte a 30 ezret.