Még a 444 szerint is tönkreverte Dömötör Csaba Tordai Bencét a vitájukon

Dömötör Csaba, interjú, államtitkár, háború, infláció, béke, nemzeti konzultáció
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára interjút ad az Origónak 2023. január 26-án, Budapesten
Vágólapra másolva!
Még Soros György 444 nevezetű blogja szerint is súlyos vereséget szenvedett Tordai Bence egy csütörtök esti vitában Dömötör Csabával szemen.
Vágólapra másolva!

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kiütéses győzelmet aratott Tordai Bence, a mérhetetlen támogatottságú Párbeszéd országgyűlési képviselőjével szemben egy csütörtök esti vitában. Mindezt még Soros György blogja, a 444 is megerősítette csalódott hangvételű beszámolójukban.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Különös érdeklődéssel ültünk be Dömötör Csaba fideszes államtitkár, parlamenti képviselő és Tordai Bence Párbeszéd-elnök, országgyűlési képviselő vitájára [...] A várakozásainkat azonban villámgyorsan letörte a valóság." - kezdték.

Később idézték azt is, amikor megalázóan szánalmas helyzetbe hozta magát Tordai: "Előkerült az infláció kérdése is, melynek hála megtudhattuk, hogy Tordai korábban dolgozott a KSH-ban. Ehhez mondjuk az kellett, hogy a párbeszédes politikus kozmetikázott inflációs adatokról beszéljen, amire a moderátor héjaként csapjon le, és bizonyítékokat követeljen Tordaitól. Erre jött a válasz, hogy a teremben valószínűleg egyedül ő dolgozott a hivatalban, és a mai napig vannak belsős ismerősei, akiktől hall ezt-azt." - vagy Tordai alaptalanul, össze-vissza beszélt, ez pedig a 444 alkalmazottjának is kínos volt, ahogy az is, amikor Tordai nem tudott mit kezdeni azzal, hogy Gyurcsány a baloldal vezére: "Dömötör kijelentette, hogy ő nem szerepelt Putyin választási listáján, nem úgy mint Tordai Gyurcsányén. A párbeszédes politikus ellenkezni kezdett, azonban ekkor Dömötör mesterien bedobta a beszélgetésbe a DK-ba frissen átlépő (volt párbeszédes - a szerk) Kocsis-Cake Olivio nevét, amely láthatóan Tordait is nehezen érintette."

Tordai Bence Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Soros-blog csalódott alkalmazottja búslakodva zárta a cikket, igyekezett Dömötört Csabát is sértegetni benne, de ez nem tudta leplezni a csalódottságát, hogy a baloldal egyik kirakatfigurája és botránypolitikusa egyértelműen alulmaradt a sikeres fideszes államtitkárral szemben: "Tordai pedig nem tudta megizzasztani az államtitkárt. Hogy ez a vitaképességeinek hiányosságából fakadt, vagy esetleg a moderátor által csak „jobboldali oroszlánbarlangként" leírt helyszín bizonytalanította el, azt nem tudhatjuk."