Sorozatos lopások és rablások miatt került börtönbe egy őrhalmi fiatal

Vágólapra másolva!
A salgótarjáni rendőrök eredményesen javasolták a letartóztatását annak a 22 éves férfinak, aki az elmúlt három hónapban több helyről is lopott, illetve rabolt Salgótarjánban és a fővárosban is.
Vágólapra másolva!

Az őrhalmi férfi 2022. november 22-én délelőtt bement egy salgótarjáni áruházba. Az üzletben magához vett három üveg, drága alkoholos italt, majd a próbafülkébe vitte őket és leszedte róluk az áruvédelmi eszközt. Megpróbált fizetés nélkül kisétálni az üzletből a ruhája alá rejtett italokkal, de a dolgozók tetten érték, és a bejáratnál megállították. Hogy megtartsa a zsákmányt, a férfi

összeverekedett az őrökkel, lökdöste őket, aztán elszaladt.

Forrás: Police.hu

Ugyanez a férfi december 30-án kétszer is használt egy ellopott SZÉP kártyát. Két salgótarjáni üzletben fizetett vele, amellyel a tulajdonosnak összesen 90 ezer forintnyi kárt okozott. De nem csak ennyi írható a számlájára.

Január 5-én Budapesten, a 15. kerületben is bement egy üzletbe, ahol a nála lévő sporttáskába 18 hangszórót rejtett, és fizetés nélkül elsétált.

Ezzel a lopással közel 150 ezer forintnyi kárt okozott.

A salgótarjáni rendőrök a férfit elfogták. Lopás, rablás, illetve információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt hallgatták ki. Mint kiderült, az őrhalmi fiatal korábban többször is lopott, illetve rabolt, amiért eljárásokat folytattak le vele szemben. A rendőrök javasolták a letartóztatását, melyet a bíróság elrendelt - írja a Police.hu.