Családi vállalkozásban kényszerítettek prostitúcióra több nőt is Dunaújvárosban

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Hosszú évekre börtönbe kerülhet anyjával és két testvérével együtt az a dunaújvárosi férfi, akik egy év alatt két nőt is erőszakkal kányszerítettek prostitúcióra. A nőktől szinte mindezt pénzt elvettek. 
Vágólapra másolva!

A dunaújvárosi család összes tagja munkanélküli volt, rossz anyagi körülmények között éltek, ezért

elhatározták, hogy a férfi az internetes közösségi oldalakon keres partnert, és elhiteti vele, hogy szereti, és vele akar élni. Mindezt azzal a céllal, hogy az otthonukba csalják, prostituáltként dolgoztatják, és az általa keresett pénzből élnek.

A családtagok ehhez beosztották egymás között a feladatokat is: a férfinak kellett felügyelnie a nők prostitúciós tevékenységét, a család többi tagja pedig azzal segített, hogy felajánlották a lakás egyik szobáját, illetve a prostitúcióhoz kötődő különböző hirdetéseket, díjakat megfizették.

A dunaújvárosi férfi 2019 tavaszán meg is ismerkedett egy lánnyal,

akinek azt ígérte, hogy együtt fognak élni, családot alapítanak, ám rövid időn belül közölte vele, hogy ha szereti, akkor ezt bizonyítani kell úgy, hogy prostituáltként dolgozik.
A nő beleegyezett, és ezért különböző internetes oldalakon hirdette magát fotókkal. A férfi és anyja kioktatták a nőt, hogyan viselkedjen a vendégekkel, és mit mondjon nekik. A nőnek akár

éjjelente is vállalnia kellett a prostitúciós tevékenységet. Ha az ügyfelek nem voltak elégedettek a szolgáltatással, a férfi és anyja többször is megpofozták, illetve megverték.


A nő 2019 nyarán elszökött a családtól, de mivel félt a szökés következményeitől, meggondolta magát és visszament fogvatartóihoz. A nő a prostitúcióval szerzett pénzből egy fillért sem tarthatott meg, rögtön át kellett adnia a családnak. Az így megszerzett havi

500-600 ezer forintot a férfi és családtagjai magukra költötték, miközben a nőnek naponta csak egy szendvicset adtak és az egyik családtag kiselejtezett ruháit kellett viselnie. Arra is volt példa, hogy fenyegetéssel vették rá a nőt, hogy hazudjon a rendőröknek,

amikor a nő aggódó szüleinek kérésére megjelentek náluk. A rendőri intézkedés így eredménytelen maradt.

2019 őszén azonban fél év teljes kizsákmányolás után a nő vette a bátorságot, és végleg megszökött.

Ezt követően a férfi az interneten megismerkedett egy másik nővel, akit az előzőhöz hasonló módon rávett, hogy költözzön hozzájuk, majd szintén prostituálként dolgoztatták.

A nő különböző internetes oldalakon kínálta szexuális szolgáltatásait, ügyfelekhez járt, illetve a család lakásán is fogadta őket, a keresett pénzt azonban ő sem tarthatta meg, mindet át kellett adnia a családnak.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az illegális családi vállalkozás 2020 nyarán ért véget.
Miután a családtagok közül ketten letartóztatásba kerültek, a másik két elkövető megpróbálta rávenni az egyik kizsákmányolt nőt, hogy vonja vissza a vallomását, de nem jártak seikerrel.

Mind a négy családtag ellen emberkereskedelem, kényszermunka, kényszerítés hatósági eljárásban, és hamis tanúzásra felhívás miatt kell felelnie.

Akár 15 évre is börtönbe kerülhetnek.