Megelégelték a németek a szélsőbaloldali erőszakot, ünneplik a magyar hatóságokat

berlini összecsapás
Három napja tartanak az összecsapások Berlinben a rendőrség és az Antifa között.
Vágólapra másolva!
Általános vélemény a német emberek körében, hogy a német állam „a bal szemére vak", elnézik a szélsőbaloldali erőszakot, Magyarországon viszont méltó büntetést kaphatnak az elkövetők.
Vágólapra másolva!

Valóságos kommentáradatot váltott ki a német újságok internetes kiadásaiban és a közösségi médiában a dollárbaloldal által Budapestre importált agresszív szélsőbaloldali aktivisták februári brutális támadássorozata. Cikksorozatunk harmadik részéből kiderül, hogy a német társadalom döntő többsége megelégelte a baloldali erőszakot és az ottani hatóságok tehetetlenségét, miközben méltatják a magyar igazságszolgáltatást és a hazai bűnüldöző szervek munkáját.

Nem meglepő, hogy a német nyilvánosságban erős visszhangot váltott ki a nemzetközi szélsőbaloldali aktivisták brutális budapesti támadássorozata februárban. Cikksorozatunk első két részében ugyanis feltártuk, milyen súlyos veszélyt jelent a magukat Antifának nevező szélsőségesek szervezkedése és egyre erőszakosabb akciósorozata egész Németországban. Arról is beszámoltunk, hogy az egyik ismert vezetőjük elleni Drezdában zajló perben az ügyész kijelentette:

nem csupán erőszakos akciókról van szó, de a német jogállam alapjait támadják a baloldali szélsőségesek.

A bűnszervezet létrehozásával is megvádolt Lina Engel annak a Hammerbande nevű, célzottan egyes személyek ellen irányuló kegyetlen támadásokra szakosodott csoport vezéralakja, amelynek tagjai a dollárbaloldal közreműködésével a magyar fővárosba érkeztek az 1945-ös budai kitörés emlékére rendezett radikális jobboldali eseményre. Február 9. és 11. között a város különböző pontjain megszervezett támadásokban félholtra vertek magyar, illetve külföldi állampolgárokat. A magyar rendőrség gyorsan lépett, már február 11-én elfogtak négy gyanúsítottat, majd letartóztatásba helyezték őket.

Az egyik budapesti támadás Forrás: Origo

Egyikük, D. Krisztina, a Párbeszéd parlamenti képviselője, Jámbor András vezette szélsőbaloldali szervezet, a Szikra Mozgalom tagja. Jámborék tagadják, hogy a nő részt vett volna bármilyen erőszakos akcióban. D. Krisztinát később ugyan szabadlábra helyezték, de - a dollármédia állításaival és sugalmazásával ellentétben - továbbra is gyanúsított az eljárásban. A többiek –egy német férfi, illetve egy német és egy olasz nő – letartóztatásban vannak Magyarországon.

Magyarországon más idők járnak

A magyar rendőrség határozott és gyors fellépése a szélsőbaloldali merénylők ellen szokatlan a német közvélemény számára, de mint a reakciókból látható, a nagy többség kitörő örömmel fogadta. A közösségi oldalakon sorjáztak az olyan írások, kommentek, amelyek szembeállították a német hatóságok tehetetlenségét, a „kesztyűs kéz" politikáját a magyarok hatékony fellépésével. Az SFN nevű blogon arról írtak, hogy szélsőbaloldali "terrorhálózatot számoltak fel Magyarországon". A cikk úgy méltatta a magyar rendőrséget, hogy egyből odaszúrt a német hatóságoknak is, akik elnézőek a lipcsei Lina Engel vezette szélsőbaloldali terrorcsoporttal szemben: „Magyarországon példátlan erőszaksorozat után a hatóságok – ellentétben a többnyire bal szemre vak németekkel – lecsaptak".

A portál szerint a letartóztatott baloldali szélsőségeseket súlyos büntetés fenyegeti, most nem bízhatnak az igazságszolgáltatás engedékenységében, mint Németországban – a megfigyelők úgy vélik, 6 és 8 év közötti börtönbüntetés is várhat rájuk. Mint megjegyezték:

A német kommentelők a magyar igazságszolgáltatás szigorát méltatják

Arra, hogy a német társadalom nagy része már megelégelte a politikai elit és az igazságszolgáltatás elnéző magatartását az erőszakos, felforgató baloldali szélsőségesekkel szemben, a vezető lapok cikkei alatt olvasható kommentek is bizonyítékul szolgálnak. A németek egyúttal méltatják a magyar államot, a törvénykezést, helyesnek ítélik, hogy itthon szigorúbb elbánásban részesülnek az erőszakos bűnelkövetők, mint Németországban.

Németországban sokszor gyújtogatnak is a szélsőbaloldali bűnözők Forrás: FACEBOOK/GEORGE SPÖTTLE

A Die Welt egyik olvasója úgy fogalmazott:

Ugyanitt egy másik kommentelő azt írta:

Hasonló véleményt fogalmazott meg az a német olvasó is, aki szerint évekre börtönbe zárják majd a tetteseket, hogy valódi büntetést kapjanak. Hozzátette:

Brüsszel bosszújától tart egy német olvasó

Szintén a Die Welt cikke alatt jelent meg egy némileg pikírt komment:

Akadt olyan német olvasó is, aki érezhető iróniával már a brüsszeli uniós intézmények bosszúját vizionálta a magyar hatóságokkal szemben a letartóztatott szélsőbaloldaliak miatt. Az illető vélhetően figyelemmel kísérte az utóbbi években hazánk ellen folytatott uniós vegzatúrát, az alaptalan jogállamisági kifogásokat és eljárásokat.

Ez a kép egy G20 csúcstalálkozó idején végrehajtott szélsőbaloldali gyújtogatássorozatkor készült Forrás: NurPhoto/Markus Heine/NurPhoto/Markus Heine

– írta a német kommentelő, aki azt jósolta, hogy a német hatóságok megpróbálják kiadatni majd a szélsőbaloldali terroristákat, hogy otthon engedékenyebben bánhassanak velük.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) olvasói is kihasználták a lehetőséget, hogy a magyar hatóságok fellépésére hivatkozva megfogalmazzák felháborodásukat a német bűnüldöző szervek tehetetlensége miatt. Egyikük azt írta:

Ezzel szemben Németországban annyit verhetnek és gyújtogathatnak, amennyit akarnak - teszi hozzá.

Volt, aki hosszabb fejtegetésbe bocsátkozott, és mélyebb társadalmi problémákra is felhívta a figyelmet az eset kapcsán. A FAZ egyik kommentelője arról írt, hogy szerinte a magyar szülők jobban nevelik a gyerekeiket a németeknél. Úgy vélte, a magyar börtönben a szélsőbaloldali terrorista megtanulja majd az alázatot.

Szerinte éppen olyan tehetetlen lesz az elkövető a börtönben, amilyen kiszolgáltatottak voltak azok, akiket rossz embereknek bélyegezve összevertek az utcán. Az olvasó annak a reményének is hangot adott, hogy amikor néhány év múlva ez a személy visszatér Németországba, talán valóban jobb ember lesz. Végül kifejezte részvétét a terror áldozatainak.

Megszólalt az egyik német áldozat

A Freiburger Standard oldalán egy magát szintén a budapesti támadás áldozatának nevező olvasó azt írta:

Az osztrák Der Standard nevű lap egyik olvasója is azt sürgette, hogy a szélsőbaloldali csoportot kezeljék végre terroristaszervezetként.

A baloldali erőszakot is exportálja Németország

A közösségi médiában is sorjáztak a szélsőbaloldali erőszakot elítélő és a magyar hatóságokat méltató bejegyzések. A Twitteren egy német felhasználó tanulságos véleményt fogalmazott meg arról, hogy legalább négy német szélsőbaloldali aktivista vett részt az erőszakban.

Sőt, egy másik tweetjében még kritikusabb volt:

Szintén a Twitteren egy honfitársa a magyar rendőrség közleményéből is idézett. Mint írta, a budapesti ádáz hajtóvadászat kapcsán két németet keresnek nemzetközi elfogatóparanccsal.

Szélsőbaloldali terroristák

Egy ismert svájci vlogger, a „Balatoni német ajkú közösség" egyesület elnöke, Ignaz Bearth is megszólalt a Twitteren, és köszönetet mondott Magyarországnak a sikeres hajtóvadászatért, és azért, hogy most már vannak képek a szélsőbaloldali terroristákról.

Egy német Twitter-felhasználó azt vetette fel, hogy a Magyarországon elkövetett erőszakos cselekmények fényében kaphatnak-e még állami forrást Németországban a szélsőbaloldali szélsőségesek a „jobboldal elleni harc" kasszájából.

Volt, aki azt emelte ki, hogy szerencsére a rendkívül brutális, erőszakos szélsőbaloldali bűnözőket a magyar hatóságok nem adják ki Németországnak. A német kommentelő szerint ugyanis

Számos ehhez hasonló német bejegyzés olvasható még a Twitteren; visszatérő vélemény, hogy Németországgal ellentétben hazánkban méltó büntetést kaphatnak az erőszakos szélsőbaloldaliak. Sőt, volt, aki világpolitikai összefüggésbe is helyezte a történteket, és a patrióta magyar kormány elleni globalista támadásként értékeli az eseményeket. Szerinte a szélsőbaloldali terrorcsoport

A sort sokáig lehetne folytatni, de a fent idézett véleményekből is teljesen világos, hogy a német közvélemény döntő többsége, az átlagemberek pontosan látják, hogy milyen veszélyt jelent a baloldal ideológiai és fizikai agressziója az európai társadalmakra. Az is kiderült, hogy sokan megelégelték a német politikai elit és a hatóságok engedékenységét, sőt, előbbiek kifejezett támogató hozzáállását az erőszakos szélsőbaloldali mozgalomhoz. Közben azt is látják, hogy Magyarországon a kormány és a rendvédelmi szervek határozottan fellépnek a bűnözőkkel szemben, miközben a magyarországi dollárbaloldal importálta a szélsőbaloldali erőszakot hazánkba.

Folytatjuk.