Halálra gázolt egy embert a vonat Fonyódon

belföldi vasutas, intercity MÁV, vasút, vonat,
Budapest, 2020. február 13. A MÁV első, saját gyártású, belföldi forgalomra szánt másodosztályú InterCity (IC+) kocsija a forgalomba állításának napján a Déli pályaudvaron 2020. február 13-án. Az utasok a Zalaegerszegre közlekedő Göcsej InterCity járaton utaztak először az új járművön. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Elgázolt egy embert egy személyvonat Fonyódon, a Fürdő utca és a Hun utca közötti vasúti átjáróban - számolt be róla az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Vágólapra másolva!

Frissítés:

Ismét közlekednek a vonatok Balatonboglár és Fonyód között, mert befejeződött a fonyódi vasúti gázolás baleseti helyszínelése - közölte a Mávinform kedden.

Azt írták:

nem kell már pótlóbusszal utazni Balatonboglár és Fonyód között, délután helyreállhat a menetrend a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon.

Vajda Eszter, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense korábban beszámolt arról, hogy meghalt egy idős férfi, akit vonat gázolt el Fonyódon.

Az utasoknak 20-30 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolniuk a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon - hívták fel a figyelmet.

Korábban írtuk:

A Déli pályaudvarról Nagykanizsára tartó, Balatonboglárról 11:30-kor elindult

Tópart InterCity elgázolt egy embert Fonyódnál.

Az átjáróban a fénysorompó jól működött a balesetkor.

A balatonboglári önkormányzati tűzoltók mellett a rendőrség és mentők is a helyszínre érkeztek.

Vajda Eszter, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta, hogy az elgázolt idős férfi meghalt.

A helyszínelés ideje alatt – várhatóan

14-15 óráig – szünetel a forgalom Balatonboglár és Fonyód között.

Az utasokat pótlóbuszokkal szállítják tovább. A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon 20-30 perces késésre lehet számítani.

Címlapi képünk illusztráció!