Hamis autódiagnosztikai eszközöket árult, elfogta a NAV - videó

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó - és Vámhivatal ellenőrei hamis autódiagnosztikai eszközöket és autóalkatrészeket foglaltak le nagy mennyiségben egy vállalkozástól, ami webáruházon keresztül értékesítette a termékeket.
Vágólapra másolva!

A NAV ellenőrei hamis autódiagnosztikai eszközöket és autóalkatrészeket, illetve illegális szoftvereket foglaltak le nagy mennyiségben egy Győr-Moson-Sopron vármegyei vállalkozástól.

A cég webáruházon keresztül kínálta eladásra a hamis autóalkatrészeket és szoftvereket, amivel a becslés alapján 95 millió forint kárt okozott.

A pénzügyőrök látták a vállalkozás internetes hirdetését, melyekben jóval a piaci ár alatt kínáltak különböző autódiagnosztikai eszközöket és hozzá való szoftvert.

Ezek között volt olyan gyári program is, aminek az eredeti változata kereskedelmi forgalomban nem kapható.

A vizsgálat próbavásárlással indult, a revizorok 54 ezer forintért rendeltek a webáruházból, de se számlát, se nyugtát nem kaptak.

Az ellenőrzést a pénzügyőrök szakértők bevonásával folytatták, akik megállapították, hogy a weboldalról rendelt autódiagnosztikai eszközök hamisítványok.

A cég ügyvezetője elismerte, hogy további hamis termékek is vannak a cége székhelyén, és a járművében is.

A cégvezető számítógépeinek lefoglalása előtt lehetőséget biztosítottak neki, hogy a számítógépekről a számára fontos legális tartalmakat átmásolja egy adathordozóra.

Azonban az erre a célra elővett külső adattárolón is illegális autódiagnosztikai programok voltak, ezért azt is lefoglalták.

A NAV szerzői jogok, valamint iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indított büntetőeljárást.