Migránsok terjesztették a drogot egy belvárosi szórakozóhelyen és környékén - videó

Vágólapra másolva!
Kokainnal és marihuánával kereskedett 2020 nyarán négy nigériai, és egy magyar-horvát származású férfi egy budapesti bárban, és annak környékén. A szórakozóhelyet az egyik nigériai férfi üzemeltette, és a drogok nagy részét ott, illetve a büntársai által bérelt lakásban tárolták. Néhány hónap alatt milliókra tettek szert az illegális üzlettel. A dílerek évekre rács mögé kerülhetnek, a négy nigériai férfit az országból is kitilthatják.
Vágólapra másolva!

A négy nigéria férfi, és egy magyar-horvát állampolgárságú társuk 2020 júniusától kezdve árultak kokaint és marihuánát Budapesten.

A beszerzett drogot az egyik nigériai férfi által üzemeltetett, erzsébetvárosi szórakozóhely alagsorában, illetve egy annak közelében lévő, két társa által bérelt lakásban tárolták.

Forrás: Police.hu

A bárt üzemeltető férfi a vevőkkel telefonon egyeztette a találkozókat, majd a kocsmában szolgálta ki őket, ha pedig kevesebb volt a drog, mint amennyit rendeltek, társai biztosították az utánpótlást az abérletből.

A közös üzlet mellett a férfiak külön-külön is foglalkoztak dílerkedéssel

a bárban, az ahhoz közeli lakásban, illetve más belvárosi kerületekben is.

Forrás: ORFK

A rendőrök összehangolt akció keretében

mind az öt férfit 2020. szeptember 15-én fogták el, melynek összesen mintegy 100 gramm kokaint, több mint 2 kiló marihuánát, és több millió forintot foglaltak le

a szórakozóhelyről, illetve a lakásokból. Az egyik nigériai férfi a rendőrök érkezésekor épp

30 gramm kokaint próbált a WC-n lehúzni, azonban a rendőrök elfogták.

A főügyészség az öt férfit kábítószer-kereskedelemmel vádolja, és fegyház-, illetve börtönbüntetést, a külföldiek esetében pedig ezen kívül Magyarországról történő kiutasítást javasolt.