Elmenekült a rendőrök elől egy sofőr Somogyszobon

Vágólapra másolva!
Egy egész sor bűncselekmény miatt kell felelnie annak a férfinak, aki társával együtt ellopott egy autót, majd részegen vezette, és megpróbált elmenekülni az igazoltatás elől. Amikor utolérték, a saját iratai helyett a kocsi tulajdonosának iratait adta át nekik, a kocsiban pedig egy lopott szerszámot is rejtegetett. A rendőrök a férfit társával együtt őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Február 27-én délután a nagyatádi rendőrök Somogyszobon akartak ellenőrizni egy autóst, de az nem állt meg, sőt, gázt adott. Mivel túl gyorsan hajtott, az első kanyarnál elvesztette az irányítást a kocsi felett és egy betonkorlátnak ütközött. A 27 éves férfi láthatóan részeg volt.

A szondát nem volt hajlandó megfújni, de a későbbi orvosi vizsgálat igazolta, hogy alkoholt ivott.

Emellett a rendőröknek nem a saját iratait adta át, a fotón szereplő ember nem is hasonlított rá. A rendőrök megállapították, hogy a sofőr és 35 éves utasa pár órával azelőtt, Csurgóról lophatta az autót. A tulajdonos nem csak az indítókulcsot hagyta benne, hanem a pénztárcáját is. Mint kiderült, a 27 éves férfi az ő iratait adta át a rendőröknek. A kocsiban egy motorfűrész is találtak, amit a tolvaj sofőr a munkahelyéről lopott el korábban.

Forrás: Police.hu

A rendőrök a két férfit elfogták és a Nagyatádi Rendőrkapitányságon kihallgatták.

A zákányfalui sofőrrel szemben lopás, sikkasztás, hamis vád, illetve ittas vezetés miatt indult eljárás, kadarkúti utasával szemben pedig lopás miatt nyomoznak.

A rendőrök mindkét férfit őrizetbe vették és javasolták a letartóztatásukat.