Nyugtatóra bort ittak, kis híján agyonvertek két embert

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Másodrendű ítélet született annak a két férfinak az ügyében, aki brutálisan megverték két ismerősüket. Az egyik áldozatnak maradandó fogyatékossággal kell együtt élnie, ugyanis az egyik szemére megvakult.
Vágólapra másolva!

Két férfi meglátogatta az ismerőseit az otthonukban. Beszélgetés közben összevesztek. A vita végül lökdösődéssé fajult, amely során az otthon lévő két férfi kitolta a lakásból a másik kettőt. Ekkor az egyik vebdég kijelentette, hogy most elmennek, de később visszatérnek és megölik őket. A két férfi hazament.

Az alkoholra nyugtatót vettek be, majd felkaptak egy kalapácsot, egy sodrófát és egy vascsövet,

amivel hajnal négy óra körül visszatértek a házhoz. Az urcán megálltak és azt kiabálták, hogy ők a rendőrség, amit senki sem hitt el, úgyhogy nem is nyitottak nekik ajtót. A két támadót ez nem tántorította el, berúgták az ajtót. Már az előszobában nekiestek a két férfinek.

A verekedés közben mindannyian kijutottak az utcára, ahol a két áldozat a földre rogyott, és közben a támadók a fejüket és a mellkasukat verték.

A zajra felfigyeltek a házban lakók. Az egyik odakiabált a támadóknak, hogy hívja a rendőrséget, mire a két férfi elfutott.

Mindkét megtámadott áldozat életveszélyesen megsérült, az egyikük a bal szemére meg is vakult.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Székesfehérvári Törvényszék első fokon a két férfit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére társtettesként elkövetett emberölés kísérletében bűnösnek találták, amiért az egyiküket 13 év fegyházbüntetésre, míg a másikat 12 év fegyházbüntetésre ítélték azzal, hogy legkorábban a szabadságvesztés büntetés 2/3 részének kitöltését követő napon bocsáthatók feltételes szabadságra. Ez ellen azonban a vád és a védelem is fellebbezett.

A Győri Ítélőtábla a 2023. április 26-án tartott nyilvános ülésen meghozott határozatával az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatta és

az egyik férfi fegyházbüntetését 16 évre, a társa fegyházbüntetését pedig 14 évre emelte fel.

Ebben közrejátszott, hogy a két támadó előre kitervelten követte el a brutális támadást és célzott ütésekkel olyan testtájékon bántották a másik két férfit, ráadásul olyan erővel, hogy létfontosságú szerveket ütöttek. Valamint súlyosító körülményként értékelték azt is, hogy a két férfi ivott és gyógyszert vett be a támadás előtt.