Ferenc pápa látogatása révén az egész világ láthatta a magyarok hitét

Ferencpápa2023, Ferenc pápa, pápalátogatás, háromnapos apostoli látogatás, Ferenc pápa magyarországi látogatása, Magyarország, vasárnap, 2023, Kossuth tér, mise, szentmise, Parlament előtt
Vágólapra másolva!
Ferenc pápa háromnapos magyarországi látogatása és az illegális migráció veszélyei is szóba kerültek az Országgyűlés keddi napirend előtti felszólalásaiban.
Vágólapra másolva!

A migráció egy fideszes álprobléma, mondta korábban Kunhalmi Ágnes - idézte fel Kósa Lajos napirend előtt. Olyannyira álprobléma a migráció, hogy mára több lövöldözés is történt a szerb-magyar határon - tette hozzá a fideszes képviselő.

Az Európai Parlament legutóbbi határozata teljesen rossz irányból fogja meg a migrációt, miszerint az illegális határátlépést segíteni kell, és a bejövő migránsokat kvótarendszerben osszuk el. Ezt korábban, és most is ellenezte Magyarország, ráadásul ez semmit sem segít - hívta fel a figyelmet Kósa.

Kósa Lajos a migráció veszélyeiről beszélt (Képünk illusztráció) Forrás: AFP/Armend Nimani

Az egyetlen helyes megoldás: megvédeni a schengeni határokat ettől a migrációs hullámtól. Egyre többen veszik észre, hogy ez az egyetlen járható út - mondta a fideszes képviselő.

Minderre Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, hogy a valódi menekülteken segít Magyarország, így az ukránokon is. A déli határon ezzel szemben illegális migránsok tömegei érkeznek az uniós jóléti juttatások miatt - tette hozzá. Idén is már több mint 40 ezren akartak átjönni, és egyre agresszívebbek. Az alvilág számára óriási bevételt jelent az illegális migráció - tette hozzá az államtitkár.

Ferenc pápa kiállt a béke mellett

Ferenc pápa apostoli látogatást tett Magyarországon, két éven belül másodszor látogatott el hazánkba - mondta Simicskó István napirend előtt az Országgyűlésben. A KDNP frakcióvezetője szerint a hitünk erejét láthatta az egész világ. Hangsúlyozta, hogy fontos dolog volt, hogy Ferenc pápa ismét kiállt a béke mellet.

Simicskó István arról is beszélt, hogy a pápa felhívta a figyelmet arra is, hogy úgy kell európai egység, hogy ne sérüljön az egyediség. A szentatya és a kormány egyetértett abban, hogy a kereszténységnek nemzetmegtartó ereje van, ami megjelenik a magyar alaptörvényben is. Új európai politikát sürgetett a szentatya, amiben megjelenik a kereszténység is - tette hozzá.

Erős üzeneteket fogalmazott meg Ferenc pápa Fotó: Polyák Attila - Origo

Minderre Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára azt válaszolta, hogy remek munkát végeztek a pápalátogatást szervező szervek, mivel csak két hónapjuk volt erre. Felhívta a figyelmet, hogy nagyon fontos gesztusokat közvetített mindenki felé Ferenc pápa.

Soltész arról is beszélt, hogy ezt az ünnepet is el akarták rontani a baloldali károgók. Az államtitkár rámutatott, mint negatív példára a dollármédia egyik vezető propagandistájának a gyalázkodó írására is.