Így nevetgél Tordai Bence és Szabó Tímea a halálos gázolásával dicsekvő párttársukkal

Vágólapra másolva!
„A csajt csak megnyomorítottam" – írta egy zárt Facebook-csoportban 2016-ban a Párbeszéd politikusa, miután Budapesten az Oktogonnál a zebrán elgázolt egy fiatal párt. A balesetben a fiú életét vesztette, a barátnője mozgássérültté vált. Gér Mihály a gázolásáról írt döbbenetesen érzéketlen, cinikus, olykor gúnyos kommentek tavaly februári nyilvánosságra kerülése után visszalépett a parlamenti képviselő-jelöltségtől, de ma is önkormányzati képviselő, és a múlt pénteki kormányellenes tüntetésen közös fotón volt látható Szabó Tímeával és Tordai Bencével, a baloldali párt két vezető tisztségviselőjével - írta a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Láthatóan jó kapcsolatot ápol ma is a Párbeszéd vezetésével Gér Mihály, aki 2022 februárjában azért lépett vissza a képviselő-jelöltségtől a Pest megyei Monoron, mert nyilvánosságra került, hogy milyen embertelen és cinikus módon kommentálta a Facebookon hat évvel korábban az általa okozott halálos balesetet. A tavalyi választáson ugyan nem indult el, de minden bizonnyal továbbra is élvezi a Párbeszéd vezérkarának bizalmát, hiszen a magát újabban zöldpártnak nevező baloldali tömörülés politikusa a múlt pénteki kormányellenes tüntetésen a Kossuth téren kedélyesen fotózkodott Tordai Bence társelnök és Szabó Tímea frakcióvezető társaságában, és a képet meg is osztotta a Facebook-oldalán.

Forrás: Magyar Nemzet

Gér Mihály akkor sem volt különösebben szomorú, miután 2016. augusztus 26-án a zebrán elgázolt egy fiatal párt, majd az esetet a Facebookon egy zárt csoportban képekkel illusztrálva kommentálta, méghozzá döbbenetes szavakkal, amelyekben az emberség és együttérzés nyomait sem lehetett felfedezni. Az elütött 19 éves fiú a helyszínen meghalt, 22 éves párja pedig mozgássérültté vált a baleset következtében. Az eset akkoriban is felháborodást keltett a közvéleményben, de Gér kommentjeire csak tavaly derült fény a Bennfenteshez eljuttatott, a portál által publikált képernyőmentések alapján, amelyek a zárt Facebook-csoportban történt üzenetváltásokat tartalmazzák. A párbeszédes politikus teljesen érzéketlenül, szinte kérkedve számolt be a csoport tagjainak a tragikus belesetről, amelyről a Police.hu is jelentést adott közre annak idején.

Gér jelenleg is önkormányzati képviselő Albertirsán – mivel a helyiek tiltakozása ellenére nem mondott le mandátumáról, csak a parlamenti választáson való részvételtől lépett vissza –, és azóta is rendszeresen vesz részt pártja országos akcióiban. A tavalyi kampányban mások mellett Karácsony Gergely, Jakab Péter, Szabó Tímea, Gurmai Zita és Márki-Zay Péter társaságában készített szelfijeit is megosztotta. Mindez arra utal, hogy a korábbi botránya nem okozott semmilyen morális problémát a Párbeszéd vezetőinek, a bizalom töretlen iránta.