Kocsis Máté már szerdán kérte a jelentés titkosításának feloldását

Gyurcsány Ferenc, Márki-Zay Péter, montázs
Vágólapra másolva!
Szerdán az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának zárt ülésén napirenden volt a titkosszolgálati jelentés: Nemzeti Információs Központ összefoglaló jelentése a 2022. évi magyarországi országgyűlési választások külföldi befolyásolásával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Az ülést követően Kocsis Máté frakcióvezető kérte a bizottság elnökétől a jelentés titkosításának feloldását: „Ma reggel folytatódott a dollárbaloldal ügyének tárgyalása a nemzetbiztonsági bizottság ülésén.

Ahogy a korábbi nemzetbiztonsági ülések alkalmával, ezúttal is kezdeményeztem a titkosítás feloldását, mert hazánk belügyeibe való durva beavatkozásról van szó, amiről a magyar állampolgároknak joguk van tudni, és amely nem ismétlődhet meg újra. Sem egy év múlva az európai parlamenti és önkormányzati választáson, sem máskor. Magyarország szuverenitása nem játék! A dollárbaloldal persze mindent tagadni próbál. De hamarosan kiderül, nagyon is tudtak a történtekről. Szövevényes céghálókon keresztül trükköztek a külföldről kapott pénzzel. Ami pedig az Állami Számvevőszék által kiszabott büntetést illeti: a magyar jogszabályok világosak, ezért javaslom a dollárbaloldal pártjainak, keressék meg az elgurult dollárokat, és fizessék ki a bűn árát. Ha nem találják, beszéljenek egymással" - jelentette ki a frakcióvezető,