Bemutatkozott az Egy Lépéssel Több Alapítvány

Vágólapra másolva!
Bárki örökbe fogadhat egy rászoruló családot, akár már havi 5000 Ft támogatással.
Vágólapra másolva!

Június 16-án tartotta meg első, bemutatkozó jótékonysági gálaestjét az Egy Lépéssel Több Alapítvány, Gödön. A jótékonysági eseményen Agárdi Szilvia is koncertet adott - írja a Tények.hu.

Az alapítvány célja a társadalmi szerepvállalás, ezen belül kiemelt hangsúlyt helyeznek a beteg gyermekek és családok megsegítésére, valamint a kórházak és oktatási intézmények támogatására.

A gála szervezői a Budapesti Szent Margit Kórház, a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház, a Gyermekétkeztetési Alapítvány, a Gyógyító Energia Alapítvány, a Pesterzsébeti Humán Szolgáltatások Intézménye, valamint az Athlészisz Alapítvány számára is értékes támogatói csomaggal készültek a helyszínen.

Bemutatkozott az Egy Lépéssel Több Alapítvány Forrás: Tények

Az ajándékcsomagok többek között elektronikai eszközöket tartalmaztak. Az este végére összegyűlt összegből a rászoruló családok mellett a nemrég tragikusan meghalt hegymászó, Suhajda Szilárd családját is támogatták.

Az Egy Lépéssel Több Alapítvány egyéni gyűjtéseket is szervez, de új kezdeményezésüknek, a Fogadj örökbe egy családot! programnak köszönhetően a rászoruló családokat havi rendszerességgel is támogatja.

„Egy erdélyi táborban találkoztam először ezekkel a családokkal még évekkel ezelőtt. Ez a találkozás, tapasztalat, életem talán egyik legnagyobb tanítása volt. Akkor döntöttem el, hogy nekem ez az utam" – árulta el az alapító, Hajós István.

Az Egy Lépéssel Több Alapítvány megálmodója elmondta, a valódi segítség ebben az esetben nem az egyszeri, hatalmas támogatás, hanem a lépésenkénti, folyamatos törődés és biztonságérzet adása, hiszen ezek a családok minden nap harcot vívnak az élettel.

Bárki örökbe fogadhat egy rászoruló családot, akár már havi 5000 Ft támogatással Forrás: Tények

A programba már havi 5 ezer forinttal is be lehet lépni,

egy család pedig maximum 50 ezer forintot kaphat havonta.

Az összeget a családok nem készpénzben kapják meg. Az alapítvány közvetlenül a szolgáltatóknál rendezi azokat a főleg rezsi vagy gyógykezelésekkel kapcsolatos számlákat, amiket a rászorulók egyedül nem, vagy csak nagyon nehezen tudnának kifizetni, így a felajánlók biztosak lehetnek benne, hogy jó helyre kerül a pénzük.

„Sok időt elvesz az alapítvány fenntartása, de rengeteget ad. Egy jótékonysági rendezvény, legyen bármilyen hosszú, fárasztó, hihetetlen energiával és erővel tölt fel engem, így viszonylag könnyen tudom össze egyeztetni a többi teendőimmel is" – mondta el Hajós István.