Nem megy börtönbe a 16 éves debreceni késelő - videó

felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta az a lány, aki rátámadt iskolatársára egy pillangókéssel
felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta az a lány, aki rátámadt iskolatársára egy pillangókéssel 2023. január 25-én
Vágólapra másolva!
Elítélték azt a tinilányt, aki féltékenységből megkéselte az iskolatársát Debrecenben - tudta meg a TV2 Tények. A két 16 éves lány először összeverekedett, majd az egyikük előrántott egy pillangókést és megszúrta, majd többször megvágta a társát. Az áldozat életveszélyes állapotban került kórházba, de végül túlélte a késelést. Az előkészítő ülésen a támadó bűnösnek vallotta magát, mégsem került börtönbe.
Vágólapra másolva!

Rendőrök között, megtörten ül a bíróság folyosóján a késelő lány a tévések felvételén. Az arcát kitakarták a februári képsorokon, a mostani előkészítő ülésen viszont már nem is vehette fel az operatőr.

A féltékeny késelő korábban azzal a fiúval járt, akivel a támadáskor az áldozata.

Először csak üzenetekkel bombázta a másik lányt, amiről a megszúrt lány nővére beszélt a támadás után.

- mondta a TV2 Tényeknek.

felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta az a lány, aki rátámadt iskolatársára egy pillangókéssel 2023. január 25-én Forrás: TV2 Tények

Ebből lett a vita a vádirat szerint. Az üzengetésből sértegetés lett és már nem csak interneten. Január 25-án már személyesen is összevesztek egymással, aztán a lányok kimentek az iskola mögötti játszótérre és összeverekedtek.

Ekkor került elő a pillangókés, amivel az egyik rátámadt a másikra.

"Egy csuklómozdulattal jobb kézzel kinyitotta, és hegyével lefelé tartva azzal csapkodó mozdulatokat tett" - idézte fel az eseményeket az ügyész.

Háromszor a vállán találta el a késelő az áldozatát, és egyszer a hóna alatt is megszúrta, amitől a megkéselt tini életveszélyes állapotba került.

Csak azért nem lett ennél nagyobb baj, mert a lány barátai kicsavarták a kezéből a kést.

Mivel a késelő lány már az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, két évnyi börtönbüntetésére ítélték a fiatalkorúak börtönében öt év próbaidőre felfüggesztve. Ez azt jelenti, hogy ha ez alatt az idő alatt a lány újra bűncselekményt követne el, akkor kell végrehajtani az ítéletet, de addig nem kell rácsok mögött élnie.