Kiderült mi okozta Ferihegyen a 11 éves kislány halálát

Istanbul,,Turkey,-,October,05,,2021:,Turkish,Airlines,Airbus,A321-231
A török légitársaság új nevet kapott
Vágólapra másolva!
Már születése óta beteg és mozgásképtelen volt az a 11 éves grúz kislány, aki rosszul lett a Turkish Airlines vasárnapi járatán, majd a kényszerleszállás után a budapesti repülőtéren küzdöttek az életéért, de nem sikerült újraéleszteni.
Vágólapra másolva!

Ahogy korábban az Origo is megírta, rosszullét miatt kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen a Turkish Airlines légitársaság Isztambulból New Yorkba tartó járata, miután egy 11 éves kislány eszméletét vesztette a gépen.

A pilóta kiemelte, hogy a maihoz hasonló eseteknél először a légiutas-kísérők próbálják kezelni a problémát, megkérdezik a fedélzeten lévő utasoktól, hogy van-e köztük orvos, majd ezután dönthet úgy a gép kapitánya, hogy kényszerleszállást hajt végre - írja a Blikk.

Így történt ez a TK003 járaton is, ahol végül a pilóta egy kisebb kitérő után úgy döntött, hogy a budapesti repülőtéren landol.

A gyerek szüleivel együtt utazott New Yorkba, ott élő családjukhoz, a grúz kislány már születése óta beteg, mozgásképtelen.

Amikor felszálltak a repülőre, még semmi baja nem volt, azonban ahogy megkezdődött a felszállás, a kislány folyamatosan oxigénhiánnyal küzdött, majd elájult.

A fedélzeten volt egy orvos, aki a személyzettel együtt 40 percen keresztül próbálta újraéleszteni a kislányt, majd Budapesten landolva küzdött tovább a megmentéséért a repülőtér és a Szent Márton rohamkocsi személyzete, sikertelenül.

A Turkish Airlines járata 1 óra után végül folytatta útját New Yorkba.

A címlapi kép illusztráció!