Továbbra sem tudni ki a felelős a 6 éves csányi óvodás haláláért

A mászóka, amely a kislány halálát okozta
Vágólapra másolva!
Megszűnt az eljárás Csány egykori jegyzőjével szemben a tragikus óvodai baleset ügyében. A közel négy évvel ezelőtti balesetben meghalt egy 6 éves kislány. Egyelőre senkit sem találtak felelősnek a haláláért. A kislány összetört apja szerint ez elfogadhatatlan – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

2019. szeptember 26-án a 6 éves Mercédesz és két másik gyerek egy köteles mászókán játszott a csányi óvoda udvarán, amikor a fából készült játék feldőlt.

A balesetben a kislány olyan súlyosan megsérült, hogy a hosszas újraélesztés ellenére sem tudták megmenteni az életét,

a két másik gyerek szerencsésen, könnyebb sérülésekkel megúszta az esést. Később kiderült, hogy a óvoda játékaira rendszeresen érkeztek panaszok és az önkormányzat tervei között volt a felújításuk. Azt is megállapították, hogy

a játék azért dőlt ki, mert a földben lévő fa teljesen elkorhadt.

a mászóka, amely a kislány halálát okozta Forrás: police.hu

Az ügyben először ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, majd később a település jegyzője, a polgármester és az óvoda vezetője is a gyanúsítottak közé került.

A napokban derült ki, hogy a jegyző ellen indult eljárás megszűnt, mivel nem volt hatásköre az óvoda felett, így a játékok használatának korlátozását sem írhatta elő.

A kislány édesapját ez nem háborította fel, mivel nem akar ártatlan embereket megbüntetni, ő az igazi felelősöket akarja felelősségre vonni.

– mondta a megtört apa.

A baleset előtt 8 évvel, azaz 2011-ben, a mászókát balesetveszélyesnek ítélték, a szakértők az áthelyezését és a hiánypótlását javasolták,

ami sosem történt meg, mivel az óvoda udvarán nem volt máshol alkalmas hely az elhelyezésére. Az apa azt is elmondta, hogy rendszeresen látogatja a gyereke sírját, de élnie kell az életét, mivel a másik hat gyerekéből még négy kiskorú, és őket fel kell nevelnie.