Karácsony helyettese beismerte, hogy elfogyott a főváros pénze

KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszél ellenzék főpolgármester-jelölt kampányzáró rendezvény Közéleti személyiség foglalkozása polgármesterjelölt politikus politikusnő SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY vála
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A fővárosi önkormányzat számláján jelenleg "mínusz 1,1 milliárd forint van", és ez azt jelenti, hogy Budapest folyószámlahitelből működik - mondta Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes csütörtökön sajtótájékoztatón. Ezzel gyakorlatilag elismerte Karácsony Gergely helyettese, hogy Budapest a csőd szélén van. A folyamatosan növekvő bevételek ellenére Karácsony Gergely és a baloldal csődbe vitte az ország leggazdagabb önkormányzatát, közben pedig politikai korrupcióba és pénzmosási botrányba keveredtek - írta a Fidesz.
Vágólapra másolva!

A főváros aktuális pénzügyi helyzetét ismertetve Kiss Ambrus úgy fogalmazott:

Az első féléves adatokból látszik, hogy a "túlélőprogram" működik, de ez nem jelenti azt, hogy kilábaltak volna abból a pénzügyi nehézségből, amelyet nem a fővárosi önkormányzat okozott - tette hozzá.
A főpolgármester-helyettes közölte, az a meglepetés érte őket július 4-én, hogy a Magyar Államkincstár 3,9 milliárd forint összegben inkasszót gyakorolt a főváros számlája felett. Ez az a szolidaritási hozzájárulás, amely miatt közigazgatási pert indítottak és azonnali jogvédelmet is kértek - emlékeztetett.

- írta a Fidesz. Karácsony több mint 200 milliárd forint tartalékkal vette át a várost, a költségvetési támogatások és a bevételek pedig minden korábbinál magasabbak. Ebből is látszik, hogy Budapestet a felelőtlen, pazarló gazdálkodás veszélyezteti, valamint az, hogy Gyurcsány-emberei kerültek a kulcspozíciókba - írja a Fidesz.