Tévedésből 34 milliót forintot utaltak a férfinak, nem utalta vissza, most elítélhetik

forint, húszezres, korrucpió
pénzt és élelmiszert is elfogadott egy korrupt kormánytisztviselő (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Jogtalan elsajátítással vádolnak egy negyvenes éveiben járó férfit a Kaposvári Járási Ügyészségen, aki nem volt hajlandó közreműködni a tévedésből hozzákerült jelentős összeg visszajuttatásában, sőt még költött is belőle.
Vágólapra másolva!

Egy férfi tavaly tavasszal egy kaposvári cégnél dolgozott. A munkaviszonyát még a próbaideje alatt megszüntették. Hogy megkaphassa az időarányosan neki járó munkabért egy osztrák bankszámlát adott meg,

melyre a munkáltató 92 549 forint helyett tévedésből nem forintban, hanem euróban utalta át a járandóságot.

A tévedést igen hamar észrevették, és felvették a kapcsolatot a férfival a több mint 34 millió forint értékű 92 549 euró visszautalása érdekében. A férfi meglátva a helyzet adta lehetőséget, közölte a céggel, hogy a bankszámlájához nem fér hozzá.

Ugyanakkor két nap alatt egy kaposvári ATM-ből nagyobb összegű készpénzt vett le a számlájáról, egy másik bankszámlára pedig 6 millió forintnak megfelelő eurót utalt át.

A férfi a cég, illetőleg a számlavezető bank felhívásai ellenére sem utalta vissza a megmaradt pénz.

A férfi ellen feljelentést tett a vállalkozás. A Kaposvári Járási Ügyészség ügyészei az osztrák hatóságokkal folytatott jogsegély útján sikeresen befagyasztották az osztrák bankszámlán még meglévő, több mint 28 millió forintot kitevő összeget, és intézkedtek arról, hogy utalják vissza a cégnek. A Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratban a büntetlen élőéletű férfivel szemben pénzbüntetést és a kártérítést javasoltak az ügyészek.