Orbán Viktor is előad az idei Tranziton

ORBÁN Viktor FOTÓ KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré miniszterelnök politikus SZEMÉLY
Budapest, 2023. július 26. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban tartott kormányülésen 2023. július 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Augusztus 25-én Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal az idei Tranzit fesztiválon Tihanyban, tájékoztattak erről a szervezők a közösségi médiában. Az esemény programterve már elérhető a fesztivál hivatalos weboldaláról.
Vágólapra másolva!

Fontos fejlemény látott napvilágot az idei Tranzit fesztivállal kapcsolatban, a szervezők Facebookon jelentették be, hogy

Orbán Viktor is jelen lesz és beszédet tart majd augusztus 25-én Tihanyban.

A szervezők tájékoztatása szerint

a kormányfővel az ország előtt álló feladatokról beszélgetnek majd, az eseményt 17:30-tól Facebookon is lehet majd követni.

Az idei Tranziton - amelynek mottója a CPAC-hez hasonlóan úgy szól, hogy "Együtt erő vagyunk" - harminc előadást tartanak majd, közel száz előadó részvételével. Délelőttönként a plenáris előadásoké lesz a főszerep, délutánonként pedig a szemináriumi előadásokon lesz a hangsúly.

Dömötör Csaba az Origónak adott interjúban

a Tranzitot a közösségek közösségének nevezte.

Hollik István pedig hozzátette,

hiába hívják őket, a Demokratikus Koalíció folyamatosan elzárkózik a vitától.

Az esemény programterve már elérhető a Tranzit hivatalos oldaláról.

A fesztiválon szóba kerül majd az orosz-ukrán háború, illetve Magyarország biztonsági kérdései is, a háromnapos rendezvény augusztus 24-én kezdődik és augusztus 27-ig tart.