Ajánló a HírTV Radar című műsorából

Budapest, iskolakezdés, iskola, szeptember 1., diákok, sulikezdés, suli, 2023.09.01.
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A riportműsor izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amelyek a nagyközönséget érintik.
Vágólapra másolva!

BECSENGETTEK - Reggel 8-kor megkezdődött a 2023/2024-es tanév az ország minden általános és középiskolájában.
Ma közel egymillió diák számára szólt a csengő, összesen 716 ezer tanuló kezdi meg tanulmányait az általános iskolákban amiből csaknem 94 ezer első évfolyamos, míg a középiskolákban összesen 242 ezer tanuló ült be újra az iskolapadba.

PAPÍRON AZ ISKOLAKEZDÉS - Az iskolakezdés a gyerekek számára várakozással teli. De vajon csak a gyerekek számára? Televíziónk egyik műsorvezetője, György-Horváth Zsuzsa szenvedéllyel veti bele magát az írószer bolt választékába. Megtaláltuk az ország egyetlen kis családi boltját, ahol segítik az iskolakezdést, az ukrán menekült családok számára. Példaértékű gondolat egy kisvállalkozástól.

PUSZTÍTÓ KATASZTRÓFÁK - Tűzvészek, árvizek, földrengés... sorra pusztítanak a különböző természeti csapások az egész bolygón. Még csak 8 hónap telt ez az évből, de szinte minden héten újabb katasztrófákról számolnak be a híradások.

LIKVIDÁLHATJÁK AZ ELNÖKÖT - ,,Már minden készen áll arra, hogy kiiktassák Zelenszkijt", ezt egy volt amerikai katonai hírszerző tiszt mondta, de megszólalt az ENSZ főtitkára a fekete-tengeri gabonaexportról, valamint folytatódtak a drón támadások is. Háborús híreink következnek.

KUTYAFOGAT - Bizonyára sokan találkoztak már a szánhúzó kutyákkal, amint főként Észak-Amerikában szelik a kilométereket a vadonban. Azonban elég a felső Mátrába utaznunk, ha találkozni szeretnénk ezzel a káprázatos sporttal, hiszen Hering Tamás kutyafogatos túráin is átélhetjük az élményt.

RÁGÓGUMI MŰVÉSZ - Az utca művésze. Így is becézik azt az angol úriembert, aki egy eldobott rágógumit üres vászonnak tekint, és amelyre képes festeni egy miniatűr remekművet. A tehetséges férfi van, hogy 10 órát is a rágó felett görnyedve nyit új dimenziót a járókelők elé.

BIZARR HÍREK - Miért gitározik egy cowboy meztelenül a Times Square közepén? Egy biztos, van, aki egyetlen sajtszeletből is megjósolná a zenész jövőjét. Mindeközben Spanyolországban paradicsommal dobálják egymást az emberek. Angliában pedig hússzaftban birkóznak a legbátrabbak. Most elrepítjük önöket is a legfurcsább eseményekre.

HOLLÓKŐI VÁR - Bármerre járunk Hollókő környékén, a település híressége, a szikla csúcsára épített vár egyszer itt, másszor ott bukkan fel előttünk. *** A kanyargós cserháti utakon járva Zsunypuszta környékén, Rimócra, Varsányba tartva is megpillanthatjuk a zömök sziklaerődítményt. Június 4-én két éves felújítás után újra kinyitotta kapuit. Illés Péter kollégánk ott járt és mutatja is, hogy hogy néz ki.

DIGITÁLIS MŰTŐ - Robot, mesterséges intelligencia és élőkép az agykamrából, rögtön az artéria mellől. Ez pedig nem egy sci-fi, hanem a valóság, mégpedig az országos mentális ideggyógyászati és idegsebészeti intézetben, amely csatlakozott a világ vezető egészségügyi ellátó intézményeihez. Négy műtő újult meg, és Önöknek most azt is megmutatjuk, hogyan műt Róza, a robot.