Szánthó Miklós: Brüsszeli imperializmus helyett magyar út!

Szánthó Miklós, Alapjogokért Központ főigazgatója
-
Vágólapra másolva!
Brüsszel föderalista törekvéseit a birodalmi logika jellemzi, az Európai Unió országainak ezért a szuverenista magyar utat kellene követniük - hangsúlyozta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a lengyelországi Karpaczban zajló Gazdasági Fórumon.
Vágólapra másolva!

Az Alapjogokért Központ pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Európa jövőjéről szóló kerekasztal-beszélgetésen Szánthó Miklós a jövő évi EP-választások kapcsán úgy vélte, az tisztán meg fogja mutatni, hogy

a 21. századi politika új törésvonala föderalisták és szuverenisták között húzódik.

Előbbi ki akarja szervezni a tagállami döntéshozatalt Brüsszelbe, utóbbiak viszont a szerződésekben rögzített hatásköreikért küzdenek; ezért

a konzervatívoknak "meg kell valósítaniuk a liberálisok rémálmát: a nemzeti erők nemzetközi összefogását", amelyben a magyar, a lengyel és az olasz jobboldalra kiemelt szerep hárul - fejtette ki az Alapjogokért Központ vezetője.

A kontinens jelenlegi helyzetéről azt mondta, az ideológiai és geopolitikai problémák valójában összefüggnek. Európa ma még gazdag, de már gyenge, miközben elveszíti a lelkét: jóléte a történelmi múltjából fakad, miközben épp hagyományait, kultúráját igyekszik megtagadni a politikai korrektség, az eltörléskultúra és a woke jegyében - tette hozzá.

- utalt az uniós és liberális elit téves geopolitikai helyzetértékelésére az ukrajnai háború kapcsán.
Arra a kérdésre, hogy mi lehet a sikeres stratégia "Európa lelkének megmentésére", úgy válaszolt: "nem szabad a liberálisok szabályai szerint játszani",

meg kell nézni a magyar példát, amely szembe megy a liberális fősodorral, ha meg kell védeni a nemzeti identitást, állami szuverenitást, a határokat, a családot vagy a gyermekeket.

A magyar jobboldal sikere frusztrálja is Brüsszelt, a választók viszont értékelik ezt a politikát, melyet a négyszer egymás után elért kétharmados győzelem mutat.

- jelentette ki Szánthó Miklós a közlemény szerint.