Orbán Viktor: Nem engedhetjük, hogy Magyarország sorsáról külföldön döntsenek

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök szerint az idei év arról fog szólni, hogy Magyarországot térdre akarják kényszeríteni ellenfelei, akik elvennék hazánk szuverenitását, erről beszélt az esztergomi frakcióülésen - írja a Magyar Nemzet. 
Vágólapra másolva!

Magyarország ellenfelei a háború okozta válságot akarják felhasználni arra, hogy visszalökjék hazánkat a Gyurcsány-korszakba, amikor a magyarok sorsáról külföldön döntöttek

. A Magyar nemzet információi szerint a kormányfő ezt nevezte meg a következő év tétjének Esztergomban a Fidesz-KDNP szokásos zártkörű kihelyezett frakcióülésén.

A miniszterelnök a beszédét azzal indította, hogy az

Látható, ahol ennek tétje van, Amerikában, Trumpot egyenesen börtönbe akarják küldeni, nehogy veszélyeztesse Soros és a demokraták hatalmát.

– értékelte hazánk helyzetét ebben a küzdelemben a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint ennek az az oka, hogy

Európában ma Magyarország a legszabadabb ország.

Van kerítés a határon, nincs bevándorlás, van helyette családpolitika. Nincs genderideológia az iskolákban, nem szállítunk fegyvert Ukrajnába, nem akarunk belekeveredni a háborúba – sorolta a kormányfő.

– mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor ezután rátért arra, vajon kik Magyarország ellenfelei, akiktől meg kell védeni a magyar szuverenitást. Értékelése szerint ők a Soros-birodalom, a brüsszeli bürokrácia és a szövetségeseik.

– folytatta, részletesen kifejtve, mit is jelent mindez a gyakorlatban.

Ki akarják csavarni a kezünkből azokat a szabályozó eszközöket, melyekkel a családokat védjük. És ha mindez nem lenne elég, be akarják engedni a magyar piacra a GMO-tartalmú, dömpingáras gabonát, és azt is meg akarják mondani nekünk, hogy honnan vásárolhatunk energiahordozókat és mennyiért – sorolta.

- mondta a miniszterelnök.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!