Brutális mennyiségű eső zúdult Budapestre

eső, vihar, főváros, Budapest, zápor, időjárás, 2023. 08. 19.
Vágólapra másolva!
Ősziesre fordult az időjárás, záporok, zivatarok alakultak ki, és jelentős mennyiségű csapadék esett az éjszaka - derül ki az az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-bejegyzéséből.
Vágólapra másolva!

Tegnap a délutáni órákban még országosan, több, mint 4 fokkal haladta meg a sokéves átlagot a hőmérséklet, estére azonban már változás következett be az időjárásban.

A főváros környékén pattantak ki záporok, zivatarok. A ciklon kiterjedt csapadékzónája az éjfél körül érte el a délnyugati határt, és fokozatosan haladt kelet, északkelet felé, mostanra már országszerte előfordult csapadék.

A legtöbb csapadékot a főváros környékén regisztrálták, Budapest belterületén már a 38 mm-t is meghaladja a lehullott csapadék mennyisége.

Az esős, szeles időt okozó ciklon hidegfrontja dinamikusan halad majd át fölöttünk: záporokra, zivatarokra és akár erősen viharos széllökésekre is számíthatunk - tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken az ország nagy részén így várhatóan kiadós esőben lesz részünk, sokfelé jelentős mennyiségű csapadék eshet. A felhőzet felszakadozására délután lehet számítani.

A legmelegebb órákban 14-24 fok lehet.