A baloldal is szégyelli a Katona József Színház-botrányt - vizsgálat indult!

Máté Gábor, színész, rendező, 2023
Budapest, 2021. szeptember 14. Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, a zsűri tagja a Junior Prima Díjak átadásán a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban 2021. szeptember 14-én. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Vizsgálatot indított a Gyurcsány-párttagoknak járó kedvezmények kapcsán a Fővárosi Önkormányzat a Katona József Színházban - írta közösségi oldalán Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali polgármestere.
Vágólapra másolva!

Ez egy nagyon súlyos ügy - így vélekedett Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere arról, hogy a Katona József Színházban kedvezmény jár a Gyurcsány-párt tagjainak. Annál is inkább, mert a főváros kulturális ügyeinek irányítása 2019 óta a DK kezében van - tette hozzá.

Hogyan trükköztek a válaszadással?

Mint arról korábban beszámoltunk, elérte az Origo riportere előbb Ascher Tamást, a Katona József Színház főrendezőjét, majd Máté Gábort, a botrányszínház igazgatóját. A kérdés egyszerű volt: normálisnak tartják-e, hogy színházuk 30 százalék kedvezménnyel adja a jegyeket a Gyurcsány-párt tagjainak. Mint ismert, a színház fenntartója a főváros, a főpolgármester Karácsony Gergely, legerősebb frakciójuk pedig Gyurcsány Ferenc pártja. Máté Gábor pedig több mint 6 millió forint jutalmat kapott a baloldali vezetésű fővárostól. És ezután jött a kedvezményjegy a DK tagjainak.

Majd amikor Máté Gábort elérte az Origo, az igazgató arra hivatkozott, hogy ő már mindent megírt a Magyar Nemzetnek. Ami ugye hazugság: nem írt meg mindent, arra a kérdésre meg főleg nem válaszolt, hogy nem találja-e aggályosnak, hogy egy politikai pártnak (egyetlen pártnak, éppen a fenntartó vezető pártjának) ilyen kedvezményt ad. Vagyis, így oldotta meg a Máté Gábor-Ascher Tamás kettős, hogy ne kelljen számot adni botrányukról.