HírTV Radar: túszhelyzet, Ukrajnából mentés, mobilházak

HírTV Radar
HírTV Radar
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A riportműsor izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amelyek a nagyközönséget érintik.
Vágólapra másolva!

TÚSZHELYZET - Az elmúlt napokban sokan feszült figyelemmel kísérték a Hamász és Izrael tárgyalásáainak kimenetelét. Az elmérgesedett helyzetben Katar és az Amerikai Egyesült Államok segítségével zajlottak a megbeszélések. Az alku végül szerdán megszületett. Csütörtök reggel volt a várt időpontja az izraeli túszok szabadonengedésének, amely várhatóan péntekre csúszott.

FŰTÉS KÉRDÉS - A ház fűtésének tervezésekor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen megoldás mellett döntünk. Mint minden más döntésnél, itt is több tényező fogja azt befolyásolni, hogy mi a legkedvezőbb az épület számára. Okos megoldás lehet az infra fólia.

MOBILHÁZAK - Papírvékony falak egy pici konténerben. Sokakban még mindig ez a gondolat merül fel, ha mobilházakat említünk, azonban ez lehet a fenntartható jövő megoldása. Noha a környező országokban is egyre népszerűbbek a mobilházak, itthon még csak most kezd teret nyerni az építőiparban. Hogy milyen életteret nyújt egy 21 nm2-es építmény, máris mutatjuk.

GONDOSÓRA - Oklevéllel jutalmazták a 400 ezredik Gondosóra regisztrálót. Aki november 18-áig regisztrált, az karácsonyig kézhez veheti gondosóráját. Ez az Európában egyedülálló kezdeményezés egyre népszerűbb, már több ember életét is megmentette.

NEM MENNEK KI A DIVATBÓL - Három magyar tervezőt mutatunk be Önöknek, akik a saját elmondásuk szerint egyszerre kortárs és kortalan darabokat alkotnak. Céljuk a fenntarthatóság mellett a nőiesség és a letisztult stílus képviselete hazánkban és a határokon túl. Fruzsi, Zsófi és Ági a kulisszák mögé betekintést engedett stábunknak.

UKRAJNÁBÓL MENTVE - Ikrei születtek az első Ukrajnából mentett állatnak! Kátya, a fehérpamacsos selyemmajom tavaly márciusban érkezett egy Kijev mellől menekülő családtól, a Nyíregyházi Állatparkba. A Sóstó Zoo örömhírt közölt a napokban, ugyanis az anyaállat két kicsi majomnak adott új életet.

JÁRMŰVEK EVOLÚCIÓJA - Talán a fantasy filmek futurisztikus járművei sem olyan távoliak, mint azt a gondolnánk. A környezetvédelemi törekvések és az energiagazdálkodás változásai egyre újabb megoldásokat követelnek a társadalomtól és a járműtervezőktől. Mutatjuk a legújabbakat.

AKTÍV MAGYARORSZÁG - Minél több magyar ember éljen jól – ez a célkitűzése az Aktív Magyarország programnak. A témában ötödik alkalommal tartottak konferenciát a Veszprém vármegyei Tapolcán, ahol az eddig elért eredményekről és a további célkitűzésekről beszéltek. Átadták az Aktív Magyarország-díjakat is.

AJÁNDÉK - Egy Margit körúti galériában megcsodálhatjuk Amerika leghíresebb illusztrátorainak alkotásait. Sőt akár vásárolhatunk is belőlük. A kortárs pop art és art deco művészek vidám és lenyűgöző műveiből kapott ajándékot Nyári Károly, aki viszonzásul szintén nem érkezett üres kézzel.