Zavarta a hangoskodás, ezért megverte játszó gyereket egy debreceni férfi

Felújították a Petőfi teret Debrecenben, galéria, 2022
Debrecen, 2022. november 22. Játszótér a felújított debreceni Petőfi téren 2022. november 22-én. A 900 millió forintos európai uniós fejlesztési forrásból felújított, 1,7 hektáros terület fejlesztése nem csak a parkra koncentrálódott, annak környezetét is megújították. Öntözhetővé tették a parkot, kialakítottak egy 400 négyzetméteres tavat, várostörténeti tanösvényt és zárt, gumiburkolatos, ütéscsillapító területtel rendelkező játszóteret is megépítettek, valamint új fákat ültettek a sétányok mentén. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az egyik debreceni játszótéren hangoskodva játszottak a gyerekek, ami nagyon zavarta a közelben lakó férfit. Amikor rájuk szólt, a gyerekek visszaszóltak neki. Emiatt a férfi ideges lett, lement a játszótérre és megvert két gyereket.
Vágólapra másolva!

A férfi június 16-án, kora délután hallotta meg a hangoskodó gyerekeket a közeli játszótérről. Egy idő után elvesztette a türelmét, ezért kiment az erkélyre és rászólt a gyerekekre, akik azonban visszaszóltak neki. A dühös férfi ezért lement a játszótérre, ahol összeveszett a gyerekekkel.

Odalépett az egyik gyerekhez, és tenyérrel nyakon, illetve háton ütötte.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A gyerek segítségére sietett a szintén kiskorú testvére, de a férfi megszorította a nyakát és őt is nyakon ütötte. Ezek után a férfi visszament a lakásába.

A férfi beismerő vallomást tett, az ügyészség könnyű testi sértés miatt emelt vádat ellene. Azt javasolják, hogy a bíróság tárgyalás nélkül bocsássa próbára – írja közleményében a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

Ahogy azt az Origo megírta, korábban egy szülésznő ütött egy újszülöttet Bulgáriában, Szatmárban pedig a szülők verték halálra a gyereküket. Egy kaposvári férfi úgy megütötte a féléves gyerekét, hogy beszakadt a feje, Szekszárdon pedig fiatalok vertek meg egy kisfiút. Csongrád-Csanád megyében egy óvónő verte rendszeresen a gyerekeket.