Lélegzetelállító látvány, kulináris magasságok, innovatív programok: ez a Vörösmarty Classic Xmas

Vágólapra másolva!
Innovatív látványvilággal, névadója szobrát átlátszó „hógömbbe” burkolva várja látogatóit a főváros egyik legszebb karácsonyi vására.
Vágólapra másolva!
Forrás: origo

A napokban ünnepi díszbe öltözött Budapest egyik legnagyobb karácsonyi forgataga, megnyitott ugyanis a Vörösmarty Classic Xmas, amely a tavaly megújult arculat elemek mellett idén újabb látványosságokat ígér. Válogatott, minőségi kiállítók, klasszikus karácsonyi tradícióhoz illő kézműves termékek és gasztronómiai kínálat, de fix áras ételek is várják az advent alkalmából ide látogatókat minden nap.

Hazánk immár minden bizonnyal egyik legszebb és legnépszerűbb karácsonyi vására tavaly a megújulás jegyében új köntösbe öltözött és idén pedig már teljes szépségében, egy átlátszó „hógömbbe” burkolva áll majd a tér közepén a Vörösmarty-szobor is a vásári forgatagban. De nem ez lesz az egyetlen újdonság Budapest egyik legnagyobb karácsonyi vásárában, a szervezők ugyanis idén is „emelni szeretnék a tétet”, így a tér középpontjában álló szobor köré húztak egy ipozáns ledfalat is, amely egyfajta multimédiás információs pontként szolgál, hiszen a sokrétű információs tartalmak mellett a látogatók akár egy QR kóddal aktiválható közösségi játékban is részt vehetnek a felületen keresztül, egyedi élménnyel kiegészítve a vásár forgatagát.

A látvány egyik legfontosabb eleme minden bizonnyal idén is az a grandiózus fényfüzér lesz, amely tavaly az egyik legnépszerűbb szelfi-pont volt, csakúgy mint a Váci utca felől a Vörösmarty térre érkezőket fogadó zöld és piros színekben pompázó, gyönyörűen díszített, hatalmas karácsonyfa. Látványos multimédia-kiállítás is várja a Vörösmarty térre érkezőket; ők idén Alice Csodaországát megidéző fény-installációt is megcsodálhatnak. A nyitás óta egyértelműen bebizonyosodott, hogy tér szintén kiemelkedő népszerűségnek örvendő attrakciója lett a gyerekek kedvence, az ingyenes kisvasút is.

A kézműves kiállítók és árusok idén a hagyományőrzés jegyében kínálják tradicionális, kézműves termékeiket, sőt – magyar kultúrát népszerűsítendő – edukációs céllal felállításra került egy olyan kézműves ház is, ahol az érdeklődő gyermekek hétvégente különböző kézműves fortélyokat bemutató foglalkozásokon vehetnek részt.

Bár sokan a látvány és az ajándékötletek miatt keresik fel minden évben adventkor a Vörösmarty teret, szép számmal akadnak, akik elsősorban a kulináris élvezetek reményében keresik fel a fővárosi forgatagot, hiszen a Vörösmarty Classic Xmas gasztronómiai kiállítói a hagyományos magyar étel- és italkultúra kifejezetten a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó tételekkel várják az effajta mámor rajongóit. Kürtőskalács variációk, mézeskalács, klasszikus karácsonyi ételek, házias ízek – lángos, rétes, flódni, sült gesztenye, gulyás udvari fogások és a töltött káposztától a BBQ-falatokon át egészen az ízletes kolbászig – vásári ételek egész hada várja az ide látogatókat. A szervezők kiemelték: a tavalyi évhez hasonlóan idén is gondoskodtak róla, hogy minden pénztárcának megfelelő étel- és italkínálat is rendelkezésre álljon a vendégek számára, ily módon lehet borpárosítással ajánlott menüt is választani, sőt minden nagykonyhánál elérhető lesz naponta egy olyan étel is, melyet csupán 1500 forintért lehet megvásárolni.