Lelöktek egy fiatal férfit egy BKV-buszról, amputálni kellett a lábát

BKV Zrt., duplacsuklós Ikarus 293 replika, busz, autóbusz, kelenföldi buszgarázs,
Vágólapra másolva!
A fiatalember a 9-es buszon utazott Budapesten, és már lépett volna le, amikor hátulról meglökték. A férfi leesett a buszról, majd kiderült, olyan szerencsétlenül zuhant, hogy combnyaktörést szenvedett. Az esés után megoperálták, ám a gondok csak ezután kezdődtek igazán - írta a Blikk. 
Vágólapra másolva!

A fiatal férfi, Zoltán azt gyanítja, egy bokatörésből indultak az igazi problémák, amit a vizsgálatok során nem vettek észre; igaz, akkor nem tett feljelentést emiatt, így sosem bizonyosodott be - írta a lap.

"A sérülés mindenesetre elfertőződött, végül olyan súlyos lett, hogy térdnél amputálni kellett a lábamat. Mindössze annyi volt a „bűnöm", hogy rosszkor voltam rossz helyen" - mondta a lapnak.

A férfi abban sem találhat vigaszt, hogy a törvény majd lesújt azokra, akik miatt tönkrement az élete,

a buszon lévő kamera ugyanis nem rögzítette a dulakodást, így a tetteseket nem lehet azonosítani:

úgy nyertek egérutat, hogy valójában nem is kergette őket senki. Mindennek lassan egy éve.

Vissza szeretne menni dolgozni

"Lelkileg pocsékul vagyok, fizikailag éppen hogy - foglalta össze a mostani helyzetet. Nem csoda: borzasztó lelkierő kell feldolgozni, hogy életerős, tettre kész fiatalemberből egy csapásra olyan valakivé válik, aki mások segítségére szorul. Annak ellenére, hogy nincs a legjobb formájában, nem adja fel, a küzdelmében pedig barátai is támogatják:

létrehoztak egy Facebook-csoportot, hogy megvehessék a speciális protézist a fiatalember számára.

Ugyanis vissza szeretnék menni dolgozni – mondta Zoltán, aki most ugyan kerekesszékkel tud mozogni a lakáson belül, az utcára viszont már nem jut ki vele, mert a ház, ahol lakik, nincs akadálymentesítve. – Bár a tb finanszíroz egy alapszintű műlábat, ám amire nekem lenne szükségem, az nagyjából egymillió forint. Azzal kibírnám azt a néhány órát, amit végig kell állnom egy nap - mondta a lapnak.

Címlapi képünk illusztráció!