Válaszolt a NAV Tordai Csaba házkutatásával kapcsolatban

Gyurcsány Ferenc; Lendvai Ildikó; Bajnai Gordon CSELEKVÉS FOGLALKOZÁS FOTÓ ÁLTALÁNOS KAPCSOLATOKHOZ  KÖTŐDŐ KÖZÉLETI SZEMÉLYISÉG FOGLALKOZÁSA SZEMÉLY gratulál kézfogás miniszterelnök politikus rendezvény Budapest, 2009. április 5.
Gyurcsány Ferenc leköszö
Budapest, 2009. április 5. Gyurcsány Ferenc leköszönő pártelnök, a szavazatszámláló bizottság elnöke (j) gratulál a két megválasztottnak, miután bejelentette, hogy Bajnai Gordont (k) hivatalosan is az MSZP miniszterelnök-jelöltjévé, míg Lendvai Ildikót az MSZP elnökévé választotta a párt rendkívüli kongresszusa a Budapest Kongresszusi Központban. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem közölt nyilvánosságra hozható információkat a NAV arról, hogy történt-e házkutatás Tordai Csaba ügyvédi Irodájában. Egy szemtanú szerint csütörtök este szálltak ki Bajnai Gordon bizalmasához az adóhatóság munkatársai.
Vágólapra másolva!

Nem erősítette meg, de nem is cáfolta a NAV, hogy házkutatás történt a napokban Tordai Csaba ügyvédi irodájánál. Ahogy arról korábban az Origón is beszámoltunk, érdekes információt osztott meg az egyik belvárosi lakóknak szóló oldal a Facebookon. Az 5. kerület – Itt lakunk nevű csoportban jelent meg egy poszt, amely szerint csütörtökön, a késő esti órákban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) emberei jelentek meg a Vécsey utca 4. számnál.

Tordai Bajnai és Gyurcsány bizalmasa Forrás: MTI/Kovács Tamás

– írta a poszt szerzője.

Az illető a kutyáját sétáltatta éppen, és a többiektől érdeklődött, tudnak-e részleteket. Megjegyezte: azt hitte, filmet forgatnak, „de a NAV autói voltak, és Vécsey 4-ben dolgoztak valamin nagyon".

Az interneten elérhető címkeresők szerint a Vécsey utca 4. szám alá jegyezték be Tordai Csaba ügyvédi irodáját. A Városháza-gate szálainak felgöngyölítésekor, a szóba kerülő szereplők bemutatásakor a Magyar Nemzet részletes portrét festett Tordai Csabáról, aki nem más, mint Gyurcsány Ferenc államtitkára, Bajnai Gordon bizalmasa, Karácsony Gergely ügyvédje és főtanácsadója, ráadásul a jogász otthonosan mozog a Soros-szervezetek világában.

Tordai Csaba Forrás: Kontra

A Magyar Nemzet megkereste az adóhivatalt és az ügyészséget is, hogy valóban történt-e házkutatás Tordai Csaba irodájában. Előbbi annyit válaszolt, hogy kérdésünkkel kapcsolatban nincs nyilvánosságra hozható információjuk - írja a lap.