Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Elkészült az első magyar gyártású Lynx

Elkészült az első magyar lynx
elkészült az első magyar lynx
Vágólapra másolva!
A veszélyek korában a haderő- és védelmi ipari fejlesztések az ünnepek közeledtével sem állnak meg -  olvasható a Honvédelmi Minisztérium közleményében. 
Vágólapra másolva!

December 21-én a Honvédelmi Minisztérium arról tájékoztatta a médiát, hogy stratégia partnerünkkel, a Rheinmetall kötött legújabb megállapodása szerint, a Hiúzok (Lynx KF-41) alapjain fejleszt légvédelmi rendszert a Magyar Honvédség számára.

Az alacsonyan szálló, kisméretű drónok, illetve a hagyományos légi célok elleni aktív védekezés ma már elengedhetetlen a páncélos képességek hatékony alkalmazásánál.

December 23-án újabb történelmi mérföldkőhöz érkezett a haderőfejlesztés, ugyanis legördült a zalaegerszegi gyár futószalagjáról az első magyar gyártású Lynx.

A magyar Hiúzok hossza 8,49 méter, szélességük 3,8 méter, magasságuk 3,73 méter - (ez természetesen függ a járműtestre szerelt felépítménytől is).

- tájékoztatott a részletekről Szalay-Bobrovniczky Kristóf, honvédelmi miniszter.

A miniszter hozzátette: Lynx, azaz a Hiúz korunk legmodernebb, legkorszerűbbnek tartott gyalogsági harcjárműve, amely méltó módon tükrözi a Honvédségben megkezdődött kultúraváltást. A tárcavezető kijelentette: