Égő teherautóban hagyta a migránsokat egy budapesti embercsempész és a társa

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A budapesti férfi és a társa migránsokat csempészett a magyar-osztrák határ felé, amikor lerobbant a bérelt teherautójuk. A rendőrök megálltak segíteni nekik, erre a férfi beletörte a kulcsot a gyújtáskapcsolóba, hogy ne tudják kinyitni a rakteret. A kocsi közben kigyulladt, a migránsok pedig dörömbölni kezdtek a kocsi oldalán. 
Vágólapra másolva!

A budapesti férfi 2021-ben ötször csempészett migránsokat a szerb határtól a magyar-osztrák határig. A férfi egy bűnbanda tagja volt, az Egyesült Királyságból kapta az utasításokat. A csempészésben három alkalommal segített neki a társa is, egy budapesti nő.

Két éve Katymár-Madarasnál vettek fel nyolc szír migránst, akik között kiskorú is volt. Az M9-es autópályánál lerobbant a teherautójuk. A motorból füst szivárgott és erős égett szagot lehetett érezni. A közelben lévő rendőrök észrevették a füstölő kocsit, ahol férfit és társát igazoltatták.

Ekkor a férfi beletörte a kulcsot a gyújtáskapcsolóba, hogy a rendőrök ne tudják kinyitni a rakteret.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az autó ezután lángolni kezdett.

A migránsok kétségbeesetten dörömbölni kezdtek, majd a rendőrök kiszabadították őket a füsttel teli raktérből. Csak a szerencsén múlott, hogy nem kapott senki füstmérgezést és nem égtek meg.

A Kecskeméti Törvényszék első fokon a férfit emberölési kísérlet és embercsempészés miatt 14 év börtönbüntetésre ítélte. A nőt szintén embercsempészés miatt 4 év börtönbüntetésre ítélték.

Az ügyészség súlyosítás miatt fellebbezett az ítélet ellen. Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Nagyon sok embercsempészt kapnak el a rendőrök. Tavaly közel 2000 ilyen eset volt. Szeptemberben 21 egy migránst szállító teherautót állítottak meg.

Volt olyan eset, mikor az embercsempészek a rendőrökre támadtak. Az M5 -ös autópályán lövöldözni kezdtek az autójukból a rendőrökre. Őket akár örökre kiutasíthatják az országból.