Ajánló a HírTV Radar című műsorából

HírTV Radar
HírTV Radar
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A riportműsor izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amelyek a nagyközönséget érintik.
Vágólapra másolva!

HAVAZÁS - Hosszú idő után csütörtök reggelre fehérbe borult Magyarország nagy része. Múltszázadi filmhíradós felvételekkel idéztük fel a régi telek emlékét.

FELÉPÜLT AZ OROSZ TÁMADÁSBAN SÚLYOSAN MEGSÉRÜLT UKRÁN KISFIÚ - A nyolcéves Roman Oleksiv visszatérhet az iskolába, ami számára egy újabb lépés a felépülés felé, miután a júliusi orosz rakétatámadásban életveszélyes égési és fejsérüléseket szenvedett el.

A NOBEL DÍJ NYOMÁBAN - A vasárnapi Nobel-díj átadásig minden nap történik valami Stockholmban, ahol a mi kameráink is igyekeznek elcsípni a legjobb pillanatokat. A Nobel-díj múzeumba már megérkeztek az idei díjazottak által felajánlott kiállítási tárgyak, amelyek örök emlékeztetőül szolgálnak arról, hogyan járultak hozzá a világ jobbá tételéhez.

KARÁCSONYI HANGULAT A VÖRÖSMARTY TÉREN - November 17-e óta karácsonyi díszbe öltözött Budapest belvárosának egyik legnagyobb karácsonyi tere: megnyitotta kapuit a Vörösmarty Classic Xmas. Tradicionális karácsonyi kézműves termékek és gasztronómiai kínálat várja az érdeklődőket. Juhász Milán kollégánk a Vörösmarty téren járt Ábel Anitával, a vásár háziasszonyával.

ÜZEMIDŐ HOSSZABBÍTÁS PAKSON - Bejelentették a Paksi Atomerőmű újabb 20 éves üzemidő hosszabbítását. Ezzel megkezdődött az a közel 10 éves munka, melynek eredményeként 2052 és 57 között állítják le végleg a 4 blokkot. A 70 éves folyamatos villamos energiatermelés nem ritka a világon. Számos országban, többek között Finnországban, Szlovákiában, Csehországban, Belgiumban és az Egyesült Államokban is van rá példa.

VIRTUÁLIS TERÁPIÁS KERT - Képzeljék el, hogy hazaérnek egy feszült nap után. Felvesznek a fejükre egy virtuális valóság szemüveget és máris teleportálhatnak egy festői környezetbe illő kertbe. A modern technológia egyre jobban elterjed az egészségügy területén. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen most egy olyan terápiás alkalmazást fejlesztettek, amely még az ADHD-s felnőtteknek is segítséget nyújthat ellazulni.

E-HULLADÉKOT DOLGOZNAK FEL A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰ VÁSÁRHELYI DOLGOZÓK - Mikulás napján, szerdán egy új kezdeményezés keretein belül megállapodás született két, eddig eltérő keretek között működő cég között Hódmezővásárhelyen. A kiemelt jelentőségű projekt egyaránt hozzájárul a megváltozott munkaképességűek foglalkozási rehabilitációjához és a fenntarthatóbb jövőhöz is.

ROHAMOSAN CSÖKKEN A HALAK SZÁMA KAMBODZSA LEGNAGYOBB ÉDESVÍZI TAVÁBAN - A környezetszennyezés és klímaválság hatására egyre kevesebb hal él Délkelet Ázsia legnagyobb édesvízi tavában. A szakértők és a lakosok igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy visszaállítsák a tó élővilágát.

ÖNFOTÓZÁS AZ ÚJ ŐRÜLET - Folyamatosan fejlődő világunkban gyakran találjuk szembe magunkat különböző, már már hihetetlen technikai újításokkal. Van már öntisztító mosdó, hostess robot, és képzeljék, létezik önfotózó stúdió is. Hogy, hogyan is működik egy ilyen műterem, azt máris mutatjuk.

FALU MÉZESKALÁCSBÓL - Kisütöttek egy falut Baranyában. Advent első vasárnapján –mint 15 éve mindig - megnyílt a geresdlaki mézédes kiállítás, ahol mézeskalácsból elkészítették a falu házainak, templomainak apró mását.