Ajánló a HírTV Radar című műsorából

HírTV Radar
HírTV Radar
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A 17:30-kor kezdődő riportműsor, ami ezen a linken élőben, de egy órás, késleltetett formában is nézhető, egyébként izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!

HARCOK - A Hamász palesztin szélsőséges szervezet ellen átfogó támadást folytató izraeli hadsereg (IDF) a Gázai övezet déli részén. Az izraeli csapatok Gázavárosban újabb alagúthálózatokat tártak fel, amelyek az iszlamista szervezet vezetői, köztük Jahja Szinvar nevén lévő házakból indulnak.

KÁBÍTÓ KÜLDEMÉNYEK - Postán küldte a díler a dizájnerdrogokat vásárlóinak. A rendőrség információt kapott arról, hogy valaki folyamatosan gyanús küldeményeket ad fel. A BRFK kábítószer-ellenes nyomozói hamar nyomára akadtak a drog kereskedőnek, aki több budapesti bérelt lakásban tárolta a a gyanús anyagokat.. A 48 éves férfit a nyomozók új pszichoaktív anyag visszaélésének bűntettével gyanúsítják.

MAGYAR SEGÍTSÉG - Idén harmadjára került megrendezésre a díjkiosztó, ahol az Afrikában segítő szervezetek és önkénteseik munkáit díjazták. A Külgazdasági és Külügyminisztérium Hungary Helps programja támogatásával már számos afrikai régiónak sikerült hathatós támogatást nyújtani Magyarország segítségével.

HÓ NÉLKÜL - Nagy fehér hópelyhek, hógolyózó fiatalok, hóembert építő családok, szánkózó gyerekek és friss hó födtek táj... na ez az, amiben nem lesz részünk idén karácsonykor. Sőt évek óta sajnos csak a televízió képernyőjéről köszön vissza ez a fenséges látvány. Mutatjuk milyen idő lesz karácsonykor.

KARÁCSONYI DÍSZEK - Németh Hajnal Aurora ötszörös Hungarikum-díjas iparművész. Alkotásainak lényeges eleme a népi hagyományok ápolása és a szimbólumok használata. A múlt értékeinek megőrzése, de kicsit átformálva a mai világ számára. Ellátogattunk műhelyébe, idén karácsonyra ugyanis két újdonságot is alkotott.

FÉNYESHÁZ - Az utóbbi években divat lett fényekkel díszíteni advent idején a családi házakat. A Tolna Vármegyei Váralján élő Güth Balázs immár 30 éve minden karácsony előtt több 10 ezer égővel várja az érdeklődőket. Évente más-más mesefilm figurái, jelenetek elevenednek meg a háznál. Idén a tulajdonos Grincs jelmezbe öltözve fogadta a gyerekeket.

PORCELÁNFESTŐ - Az utóbbi években divat lett fényekkel díszíteni advent idején a családi házakat. A Tolna Vármegyei Váralján élő Güth Balázs immár 30 éve minden karácsony előtt több 10 ezer égővel várja az érdeklődőket. Évente más-más mesefilm figurái, jelenetek elevenednek meg a háznál. Idén a tulajdonos Grincs jelmezbe öltözve fogadta a gyerekeket.

KARÁCSONYI ÜZENET - A karácsony talán az év legszebb ünnepe. A Radarban minden nap egy közkedvelt, ismert emberrel beszélgetünk az ünnepekről és a 2023-as esztendőről. Most Nagy Feró történeteit ismerhetik meg.