Magyar vállalkozások százai kerültek veszélybe Brüsszel elhibázott döntése miatt

áruszállító, illusztráció, rakodás, kamion,
Industry Cargo Freight Trucks Transport and Logistics. Trailer Container Truck Parked Loading Package Boxes at the Warehouse. Supply Chain. Distribution Warehouse Center. Shipping Shipment Cargo.
Vágólapra másolva!
A háborús helyzetre való tekintettel az Európai Unió engedélyezte az ukrán áruszállítóknak, hogy - alapvetően humanitárius szállítások miatt - megjelenjenek a közös piacon, amitől magyar vállalkozások kerültek a tönk szélére. Erről beszélt a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára.
Vágólapra másolva!

Árvay Tivadar azt mondta, az engedélyt 2024 júniusáig meghosszabbították. Ennek eredményeképpen mára több mint 30 százalékkal nőtt az ukrán kamionok futásteljesítménye a magyar közutakon, a magyaroké pedig 4 százalékkal csökkent. Arról is beszélt, hogy az ukrán fuvarozók egészen más gazdasági és jogszabályi környezetből érkeznek, így eltérőek a költségeik, ráadásul

az uniós szabályok sem érvényesek rájuk.

- hangsúlyozta a főtitkár.

Forrás: Shutterstock/Siwakorn1933

Erről szólnak a lengyel és a szlovák, de ugyanez áll a hátterében a hétfőn induló magyar tiltakozásoknak is - mondta a főtitkár, hozzátéve, hogy a záhonyi határátkelőhelynél demonstrálnak majd a fuvarozók.

- fogalmazott Árvay Tivadar.