Megrázó felvételek: a zebrán gázoltak el egy nőt Borsodban - videó

Nem adta meg az elsőbbséget a zebrán.
Vágólapra másolva!
Egész egyszerűen figyelmetlen volt egy sofőr Borsodban, és elgázolt a zebrán egy nőt. Nem adta meg az elsőbbséget. A szintén szabályosan haladó biciklist még ki tudta kerülni, de a nőt aki a zebrán átfutott, elgázolta. A nő súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

Tavaly júniusban egy rendőrautó kamerája vette fel a súlyos gázolást. A figyelmetlen autó sofőrje egy kereszteződésnél volt, ahonnan jobbra akart kanyarodni. Ugyanehhez a kereszteződéshez ért egy nő is.

A lámpa mindkettőjüknek zöldet mutatott, ezért az autósnak kellett volna elsőbbséget adnia a zebrán közlekedőknek.

A nő át akart futni a járdán, közben kikerülte a vele szemben lévő biciklist. Az autó sofőrje is látta, hogy egy gyalogos a biciklijét tolva megy át a zebrán, ezért úgy kormányozta az autót, hogy kikerülje a másik gyalogost, de a futó nőt nem látta, aki akkora már több mint 5 métert megtett a zebrán.

A nőnek csonttörései és maradandó fogyatékossággal járó súlyos sérülései lettek.

A sofőr ellen most vádat emeltek.

Országszerte rengeteg embert gázolnak el a zebrán a figyelmetlen autósok. A héten Esztergomban egy gyereket gázolt el egy szabálytalanul közlekedő kocsi. Októberben Tatabányán történt meg, hogy szintén a zebrán gázolt el egy autós egy gyalogost. Halálos gázolás augusztusban Kecskeméten is történt.

Sokan a piros lámpát sem veszik figyelembe. A budapesti BMW-s sem volt kivétel ez alól.