Gyurcsány pártja most a KSH-ról hazudott egy hatalmasat

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc, Március 15., beszéd, Egyetem tér, 2023.03.15.,
Vágólapra másolva!
Gyurcsányék megint egy hatalmasat hazudtak: az Eurostat semmilyen vizsgálatot nem indított a Központi Statisztikai Hivatal ellen. A dollármédia persze mindenféle kritika nélkül vette át Gyurcsányék hazugságát. 
Vágólapra másolva!

A Gyurcsány-párt pénteken azt állította, hogy vizsgálatot indított az EU statisztikai hivatala a Központi Statisztikai Hivatal ellen. A teljes dollármédia természetesen mindenféle kritika nélkül átvette a Gyurcsány-párt fake newsát. A valóság ezzel szemben az, hogy

az Eurostat nem indított vizsgálatot.

Ismét hazudott a Gyurcsány-párt Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A KSH közleménye szerint a statisztikai módszertannal kapcsolatban fontosnak tartják megjegyezni, hogy az Eurostat a nemzetközi sztenderdeknek, a jogszabályoknak és az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően folyamatos egyeztetést folytat valamennyi tagállam statisztikai hivatalával. Alapvető körülmény az is, hogy a KSH módszertana az európai statisztikai irányelvekkel összhangban van (kiemelten az Európai Bizottság 2020/1148. számú végrehajtási rendeletére, valamint az Eurostat HICP Methodological Manual című kiadványára támaszkodva) - zárul a közlemény.