Húsz éve sikeres a Szerencsejáték Zrt. karitatív sorsjegy-értékesítő hálózata

20 éves a Szerencsejáték Zrt. Karitatív Hálózat
20 éves a Szerencsejáték Zrt. Karitatív Hálózat
Vágólapra másolva!
A vállalat hosszú ideje élen jár a fogyatékossággal élő, illetve megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásában. A nemzeti lottótársaság alapvető társadalmi küldetésének tekinti a hálózat működtetését, éppen ezért kiemelt figyelmet fordít annak megújítására és a szolgáltatási paletta bővítésére – hangzott el a kerek évforduló alkalmából megrendezett sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!
20 éves a Szerencsejáték Zrt. Karitatív Hálózat Forrás: Origo

A Szerencsejáték Zrt. 2003-ban indította el Karitatív sorsjegy-értékesítési hálózatát, amelynek célja a fogyatékossággal élő munkavállalók társadalmi integrációján túl, hogy jó példával járjanak el a hazai vállalatok előtt, valamint a társadalom számára is közvetítsék a felzárkóztatás, esélyteremtés fontosságának üzenetét. Mindez jól illeszkedik a nemzeti lottótársaság társadalmi felelősségvállalási stratégiájába, amely hármas egységben kezeli a fogyatékkal élők integrációjának ügyét:

a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása mellett a fogyatékossággal élő játékosok magas szintű kiszolgálásával és szemléletformálással.

A Karitatív sorsjegy-értékesítő hálózatnak köszönhetően 70 település több mint 120 értékesítőhelyén mintegy 180 megváltozott munkaképességű munkavállalót alkalmaz a vállalat értékesítőként. Ők teszik ki a nemzeti lottótársaság munkavállalóinak 10 százalékát, a csak értékesítéssel foglalkozó kollégák körében pedig immár közel 20 százalékos arányt képviselnek.

Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója a budapesti sajtótájékoztatón kiemelte:

– mondta az elnök-vezérigazgató.

– folytatta Mager Andrea, aki azt is hozzátette:

Ezzel azonban nem ér véget az idén húsz éves Karitatív sorsjegy-értékesítési hálózat fejlesztése: a társaság eszköz- és termékfejlesztések mellett látássérült munkavállalók alkalmazási lehetőségét is megvizsgálja, hogy számukra is hosszú távú, kiszámítható munkát, ezzel együtt megélhetést, stabil egzisztenciát tudjon biztosítani.